Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Azerbaycan Ve Türkiye Heyetleri, ’Turaz Kartalı 2015’ Tatbikatı İçin Bir Araya Geldi

Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov, Azerbaycan ve Türkiye Hava Kuvvetleri’nin ortak düzenlediği ’TurAz Kartalı 2015’ tatbikatına katılan heyetle bir araya geldi.Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hesenov, Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi...

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2015 17:13
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2015 17:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov, Azerbaycan ve Türkiye Hava Kuvvetleri’nin ortak düzenlediği ’TurAz Kartalı 2015’ tatbikatına katılan heyetle bir araya geldi.
Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hesenov, Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi İsmail Alper Coşkun ve bakanlığın yönetici kadrosu "TurAz Kartalı - 2015" ortak tatbikatında yer alan Azerbaycan ve Türkiye Hava Kuvvetleri’nin hava araçlarının bulunduğu havaalanına gelerek incelemelerde bulundu.
İki ülkenin güvenliği açısından eğitimin önemini vurgulayan Savunma Bakanı bunun askeri gücümüzün daha bir örneği olduğunu kaydetti. Tatbikat katılımcılarına başarılar dileyen Hasanov, tatbikatın başarılı bir şekilde yapılmasından memnun kaldığını ifade etti.
Tatbikatın Azerbaycan’da düzenlenmesinin önemini vurgulayan Büyükelçi Alper Coşkun gurur duyduğunu belirterek, son yıllarda bu tür ortak tatbikatlar yapılmasının artık gelenek haline geldiğini söyledi.
Daha sonra Savunma Bakanı savaş uçaklarını inceleyerek araçlar hakkında teknik heyetten bilgi adlı.
"TurAz Kartalı-2015" tatbikatı çerçevesinde Bakü, Kürdemir ve Yevlax havaalanlarında uçuşlar gerçekleştiriliyor.
Tatbikatta 200’den fazla özel heyet, 60’dan fazla pilot katılıyor. Genel olarak tatbikatta 30’a yakın helikopter ve savaş uçağı katılıyor.
Türkiye bu tatbikatlarda 3 adet F-4, 6 adet F-16 uçakları ve bir helikopterle temsil ediliyor.
Bu yılki tatbikatta geçen yıldan farklı olarak, ilk kez Mi-35 savaş, Skorsky UH-60 savaş-nakliye helikopterleri de katılıyor.
Tatbikat, 18 Eylül’e kadar devam edecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.