Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Azerbaycan milli günü, Riyad'da kutlandı

Azerbaycan'ın milli günü, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da el-Tuvayk Sarayı'nda düzenlenen resepsiyonla kutlandı.Azerbaycan Büyükelçisi Rasim Rızayov'un ev sahipliğinde düzenlenen törene, Riyad bölge Emiri Prens Faysal bin Bandar,...

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2015 15:21
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2015 15:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Azerbaycan'ın milli günü, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da el-Tuvayk Sarayı'nda düzenlenen resepsiyonla kutlandı.

Azerbaycan Büyükelçisi Rasim Rızayov'un ev sahipliğinde düzenlenen törene, Riyad bölge Emiri Prens Faysal bin Bandar, Türkiye'nin Riyad Büyükelçisi Yunus Demirer, Riyad'da bulunan diplomatik temsilciler ve çok sayıda yerli ve yabancı davetli katıldı.

Riyad Emiri'ni dışarıda karşılayan Büyükelçi Rızayov daha sonra bir süre Prens Faysal bin Bandar ile görüştü. Ardından iki ülkenin milli marşları okundu, pasta kesildi.

Azerbaycan Büyükelçisi törende yaptığı konuşmada, ülkesinin ekonomik gelişmelerinden ve iki ülke arasındaki ilişkilerden söz etti. Büyükelçi, "Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in hikmetli liderliği ve olağan üstü gayretleri sayesinde Azerbaycan ekonomisi dünyada en hızlı gelişen ekonomiler arasında yer aldı." dedi.

İki ülke arasındaki üst düzey ziyaretlerle ilişkilerin daha da geliştiğine dikkat çeken Büyükelçi, "Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev, kardeşi Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz'in daveti üzerine 5-7 nisan arasında Suudi Arabistan'ı ziyaret etti." ifadelerini kullandı.

Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki ayrılıklara dikkat çeken Rızayov, söz konusu sorunun uluslararası kanun ve insan haklarına saygı çerçevesinde çözülmesi gerektiğini vurguladı.

Daha sonra Büyükelçi Rızayov, konuğu Riyad Emiri'ni aracına kadar eşlik ederek uğurladı. Ardından misafirlere akşam yemeği ikram edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.