Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Azerbaycan Halkından Havalimanı Saldırısına Protesto

Türkiye’nin Bakü Büyükelçiliği önünde toplanan Azerbaycan halkı, Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen saldırıyı kınayarak büyükelçilik önüne karanfil bıraktı.Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de, Türkiye’de yaşanan terör...

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2016 13:17
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2016 13:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye’nin Bakü Büyükelçiliği önünde toplanan Azerbaycan halkı, Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen saldırıyı kınayarak büyükelçilik önüne karanfil bıraktı.
Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de, Türkiye’de yaşanan terör olayı protesto edildi. Azerbaycan vatandaşları, Atatürk Havalimanı’nda 36 kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırısını kınamak amacıyla Türkiye’nin Bakü Büyükelçiliği önüne toplandı. Kalabalık, DAEŞ ve PKK terörünü lanetleyerek “Azerbaycan-Türkiye”, “DAEŞ’e, PKK’ya ölüm”, “Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti” sloganları atarak birlik ve kardeşlik mesajı verdi. Azerbaycan halkı, daha sonra büyükelçilik önüne karanfiller bıraktı.
Protestoya katılan Müslüm İsmayılov, “Allah şehitlerimize rahmet eylesin. Terörü lanetliyorum” dedi. Haberin çok ağır olduğunu vurgulayan Oktay İsgenderli ise, “Kalbimiz ağrıyor. Biz iki devlet bir milletiz. Her gelen iyi habere seviniyor, kötü habere kederleniyoruz, ağlıyoruz. Bizim gözyaşlarımız, sizin gözyaşlarınıza ekleniyor. Türkiye’nin başı sağ olsun, Azerbaycan’ın başı sağ olsun bu bizim ortak derdimiz. Allah bütün terörü ve teröristleri kahretsin” dedi.
Üzüntüsünü dile getiren Elvin Aliyev ise, “Haberi duyduktan sonra çok kederlendik. Çünkü kardeş ülkede böyle bir olayın olması bizi üzdü. Vefat edenlerin yakınlarına sabır diliyorum. Gördüğünüz gibi bu olayı protesto etmek için geldik. Bugün bu protestoyu gerçekleştirmek için yüzlerle insan destek oldu” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.