Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev MİT Müsteşarı Fidan’ı Kabul Etti

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, aralarında MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın da bulunduğu Türk Dili Konuşan Ülkeler İstihbarat Birimleri 18. toplantısına katılan yetkilileri kabul etti.Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türk Dili...

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2015 12:10
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2015 12:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, aralarında MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın da bulunduğu Türk Dili Konuşan Ülkeler İstihbarat Birimleri 18. toplantısına katılan yetkilileri kabul etti.
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türk Dili Konuşan Ülkeler İstihbarat Birimleri 18. toplantısına katılan yetkilileri kabul etti. Azerbaycan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmeye MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Azerbaycan Milli Güvenlik Bakanı Eldar Mahmudov yanı sıra Kazakistan ve Kırgızistanlı yetkililer katıldı. Toplantıda Azerbaycan, Türkiye, Kazakistan ve Kırgızistan’ın güvenlik ve istihbarat kurumlarının heyetleri de yer aldı.
Toplantıda konuşma yapan Hakan Fidan, Aliyev’e heyetini kabul ettiği için teşekkür ederek, “Konuşmanız gerçekten bizim için yol gösterici ilham vericiydi. Bakü’ye her gelişimizde şaşırıyoruz ne kadar geliştiğini gördüğümüz için. Sizin liderliğinizde ekonomi ve siyaset alanında bölgeye yaptığı katkı her türlü takdirin üstündedir diye düşünüyoruz. Gerçekten bölgemizde örnek bir politika izlemekte Azerbaycan. Hem kendi topraklarının bir kısmının işgal altında olup hem de bu kadar seviyeli ve kaliteli politika izlemek her ülkenin yapacağı husus değil. Şüphesiz ki Azerbaycan’ın uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarını destekliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanım sizin de ifade ettiğiniz gibi her ülkenin çok çeşitli güvenlik sorunları var. Ama ortak sorunlar beraber çalışacağımız sorunlara baktığımız zaman bunların başında terörle mücadele gelmektedir. Sonra da sınırı aşan suçlar, başta organize suçlar gelmekte. Özellikle radikalizm konusunda bu masa etrafında bulunan ülkelerin bir önceki yıla nazaran daha iyi bir seviyeye geldiğini size ifade etmekten mutluluk duyduğumu söylemek isterim. Ama bu çalışmaları daha da ileri götürmemiz gerekiyor. Bugün yapacağımız sizin ev sahipliğinizdeki toplantıda bu konuda daha iyi kararlar alacağımıza eminim” dedi.
Toplantının sonunda Türk Dili Konuşan Ülkeler İstihbarat Birimleri 18. toplantısının sonuçlarına ilişkin nihai belge imzalandı ve konferansın bir sonraki toplantısının önümüzdeki yıl Kazakistan’da yapılması kararlaştırıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.