Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Lavrov’u Kabul Etti

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’u kabul etti.Başkent Bakü’de yapılan görüşmede, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan’ın ateşkes rejimini bozduğunu ifade ederek, “Biz bu sorunu...

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2016 09:27
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2016 09:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’u kabul etti.
Başkent Bakü’de yapılan görüşmede, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan’ın ateşkes rejimini bozduğunu ifade ederek, “Biz bu sorunu barış yolu ile uluslararası hukuk kural ve ilkelerine dayalı olarak çözmek istiyoruz” dedi. Aliyev, Azerbaycan-Ermenistan temas hattında Rusya’nın da aracılığıyla sağlanan ateşkes rejiminin akşam saatlerinde Ermenistan tarafından bozulduğunu belirtti. Azerbaycan’ın görüşmeler sürecine sadık olduğunu vurgulayan Aliyev, “Biz bu sorunu barış yolu ile uluslararası hukuk kural ve ilkelerine dayalı olarak çözmek istiyoruz” dedi. Cumhurbaşkanı Aliyev, ateşkesin ilanından geçen 20 yılı aşkın sürenin Azerbaycan’ın çözüm istediğini kanıtladığını da vurguladı.
LAVROV: “SİYASİ SÜRECİN RESTORASYONU ÖNEMLİ, ÇÖZÜM İÇİN ÖNERİLERİMİZ VAR”
Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov ise görüşmede, Rusya’nın varılan son uzlaşının bozulmaması için destek vermeye devam edeceğini ifade etti. Rusya’nın Dağlık Karabağ sorununun çözümü için önerileri olduğunu belirten Lavrov, Azerbaycan ile Ermenistan arasında anlaşmanın sağlanması için daha aktif çalışılacağını da anlattı. Lavrov, siyasi sürecin restorasyonunun önemine de vurgu yaptı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.