Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Azerbaycan, Avrupa Oyunları’nın açılışına Putin’i davet etti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 12-28 Haziran’da Bakü’de düzenlenecek 2015 Avrupa Oyunları’nın açılış törenine davet edildi. Moskova’da temaslarda bulunan Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Mammadyarov, Putin’in Bakü ziyaretinin...

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2015 13:47
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2015 13:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Azerbaycan, Avrupa Oyunları’nın açılışına Putin’i davet etti
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 12-28 Haziran’da Bakü’de düzenlenecek 2015 Avrupa Oyunları’nın açılış törenine davet edildi. Moskova’da temaslarda bulunan Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Mammadyarov, Putin’in Bakü ziyaretinin ikili ilişkilerin değerlendirilmesi açısından fırsat oluşturacağını söyledi. Kremlin kaynakları Putin’in Bakü’ye Avrupa Oyunları’nın açılış töreni için gideceğini belirtiyor.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’la görüşmesinde değerlendirmede bulunan Mammadyarov, “Rusya Devlet Başkanı Putin’in açılış törenlerine katılmasını bekliyoruz… Azerbaycan tarihi olarak Rusya ile bağlı. Siyasi olarak, uluslar arası örgütlerde ilişkilerimiz aktif olarak gelişiyor.” dedi.

Lavrov da yaptığı açıklamada iki ülke ilişkilerinin değerlendirilmesi açısından yeni bir fırsat oluştuğu için memnuniyetini ifade etti. Ermenistan işgali altında bulunan Azerbaycan toprağı Yukarı Karabağ sorunu ile ilgili değerlendirmede bulunan Lavrov, “Samimi olarak söylemek isterim ki, ihtiyatlı olmakla birlikte mevcut gelişmeler iyimserliği artırıyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Rusya Devlet Başkanı Putin, 1915 olaylarının 100’üncü yıl dönümünde 24 Nisan’da Erivan’a bir ziyaret gerçekleştirmiş, “soykırım” ifadelerinin kullanılması nedeni ile de Ankara’nın tepki göstermesine neden olmuştu.

Lavrov, Azeri meslektaşı Mammadyarov’la birlikte düzenlediği basın toplantısında Ukrayna ve Suriye krizine de değindi. ABD ve Batılı ülkeleri terörle mücadele konusunda çifte standart uyguladıkları gerekçesi ile sert bir şekilde eleştiren Lavrov, bir yerde teröristlerle mücadele edildiğini, bir başka yerde de teröristlerin iktidarları devirmek için kullanıldığını savundu.

Suriye’de barışın sağlanması için sürecin yeniden başlatılmasını isteyen Lavrov, sadece Ulusal Koalisyon’un muhalefeti temsil etmesi gibi hatalara bir kez daha düşülmemesi gerektiğini vurguladı.

Kiev’i Minsk Anlaşması’na uymaya davet eden Lavrov, Donbas’ın kuşatılması nedeni ile insani yardım ve sosyo-ekonomik durumun bölgede kötüye gittiğini söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.