Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aylan’ın Babası: “Kişi Başına İki Bin Euro Aldılar“

Bodrum’dan Yunanistan’a geçmeye çalışan ancak cansız bedenleri kıyıya vuran Kurdi ailesinin babası Abdullah Kurdi, bugün gerçekleştirilen cenaze töreninin ardından yaptığı açıklamada onları Yunanistan’a götüreceklerini söyleyen...

Haber Giriş Tarihi: 04.09.2015 16:08
Haber Güncellenme Tarihi: 04.09.2015 16:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bodrum’dan Yunanistan’a geçmeye çalışan ancak cansız bedenleri kıyıya vuran Kurdi ailesinin babası Abdullah Kurdi, bugün gerçekleştirilen cenaze töreninin ardından yaptığı açıklamada onları Yunanistan’a götüreceklerini söyleyen kişilerin aileden kişi başına 2 bin Euro aldıklarını belirtti. Kurdi, denizin ortasında motorun yandığını ve kaptanın kaçtığını söyledi.
Muğla’nın Bodrum ilçesinde, ailesi ile birlikte Kanada’ya gitmek için Yunanistan’a geçmeye çalışan ancak cesedi kıyıya vuran Kurdi ailesinin cenazeleri Kobani (Ayn el Arap)’de defnedildi. Baba Addullah Kurdi, cenaze töreninin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Baba Kurdi, İzmir’de 10 gün kaldığını kaydederek Bodrum’dan Yunanistan’ın daha yakın olduğunu söyledikleri için Bodrum’a gittiğini aktardı. Baba Kurdi, ikinci gün orada bir bota bindiklerini belirterek "Biz 6 kişiydik, kişi başına 2 bin Euro aldılar. Botun motoru denizin ortasında yandı 3-4 saat bekledik. Sahil güvenliği aramaya çalıştık, sonra geldiler” dedi.
Botla daha önce yine gitmeye çalıştıklarını kaydeden ve o bota 40 kişi bindiklerini söyleyen Abdullah Kurdi, daha önce onları götürmek isteyen insan tacirinin bu kez daha büyük bir bot bulduğunu söylediğini aktardı. Botun küçük olduğunu görünce çok şaşırdığını kaydeden Kurdi, şöyle konuştu: “Korktum onlar ’yakın, tehlike yok’ dedi. Mesafenin kısa olduğunu söylediler ama kabul etmedim. Onlar bana güven dediler sonra 10 kişi bindik. Kısa bir süre sonra denizin ortasında kaldık, büyük dalgalar geldi sonra kaptan denize atladı bende dümenin başına geçtim. Büyük bir dalga geldi, olan oldu. Çocukları tuttum ama eşim çocuklarım öldü. Elimden bir şey gelmedi. Büyük oğlum öldü, sonra eşim sonra da Aylan öldü. Benim hikayem bu.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.