Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Avusturya Başbakanı'ndan haddini aşan sözler!

Avusturya Başbakanı Kern, Türkiye'nin ekonomik olarak AB'ye ihtiyacı olduğunu savundu ve AB olmadan Türkiye'nin iflasa sürükleneceğini savundu.

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2016 16:50
Haber Güncellenme Tarihi: 02.08.2016 17:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Avusturya Başbakanı'ndan haddini aşan sözler!
Österreich gazetesine konuşan Avusturya Başbakanı Christian Kern, Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında açıklamalarda bulundu.

Avusturya Başbakanı, AB'nin Türkiye'ye muhtaç durumda olduğunu ancak Türkiye'nin de ekonomik olarak AB'ye ihtiyacı olduğunu belirtti. Kern, Türkiye'nin AB olmadan bir iflasa sürükleneceğini söyledi. Kern, "Erdoğan, Almanya ve Avusturya’ya iftira atarak gösteri özgürlüğünün engellendiğini söylüyor. Bu da ortamı geriyor. Ayrıca AB’yi mülteci kartıyla tehdit etmesi hoş karşılanamaz. AB ile Türkiye arasındaki bu gerginliğin devam etmesiyle Türkiye ulusal iflasa gidiyor" dedi.

'İKİ AYDIR TEHDİT EDİLİYORUM'

Kern ayrıca, bazı Erdoağan destekçilerinin kendisine gözdağı vermek istediğini ve ölümle tehdit edildiğini iddia etti.

Österreich gazetesinin "Twitter ve Facebook’ta bazı Erdoğan taraftarlarınca tehdit edildiğinizi görüyoruz. Ne diyeceksiniz?" sorusuna Kern, "Bu tehditler 2 aydır var. Şahsıma yapılan ölüm tehditleri gerçektir" dedi. Kern, Erdoğan’ın Almanya ve Avusturya’yı hedef alan açıklamalarının ardından kendisine ve ülkesine karşı bir sanal nefret dalgasının oluşmasına neden olduğunu öne sürdü.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.