Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Avusturalya’da, Tekneyle Kaçarak Suriye’de Daeş’e Katılmaya Çalışan 5 Kişi Tutuklandı

Avusturalya’da, Suriye’ye giderek terör örgütü DAEŞ’e katılmak için 7 metrelik tekneyle ülkeden kaçmaya hazırlanan 5 kişi tutuklandı.Avusturalya Federal Polisi, Suriye’ye giderek terör örgütü DAEŞ’e katılmak için bir tekneyle...

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2016 11:42
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2016 11:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Avusturalya’da, Suriye’ye giderek terör örgütü DAEŞ’e katılmak için 7 metrelik tekneyle ülkeden kaçmaya hazırlanan 5 kişi tutuklandı.
Avusturalya Federal Polisi, Suriye’ye giderek terör örgütü DAEŞ’e katılmak için bir tekneyle ülkeden kaçmaya hazırlanan 5 kişiyi tutukladı. Zanlılar, 7 metre uzunluğundaki tekneyi Quuensland’ın kuzeyindeki Cape York’a çektikleri sırada yakalandı. Avusturalya polisi, zanlıların Endonezya ve Filipinler üzerinden Suriye’ye ulaşarak terör örgütü DAEŞ’e katılma girişiminde bulunduklarını söyledi. Avustralya Federal Polisi, zanlıların tekneyi Queensland’e seyahat etmeden önce Melbourne’da satın aldıklarını duyurarak, tekneye de el konulduğunu aktardı. Avustralya Federal Polisi yetkilisi Neil Gaughan, zanlıların yaşlarının 21 ila 33 arasında değiştiğini ifade ederek, zanlıların pasaportlarının iptal edildiğini bu nedenle zanlıların deniz yolu ile ülkeden kaçmaya çalıştıklarını belirtti.
Victoria Emniyetinde Komiser Shane Patton, zanlıların polis tarafından sorgulanacağını belirtti. Öte yandan, zanlılar hakkında haftalardır soruşturma yapıldığı ancak herhangi bir terör tehdidinde bulunmadıkları gerekçesiyle tutuklanmadıkları öğrenildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.