Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Avustralyalı eski Başbakan:Erdoğan beni şoke etti; Hizmet’i bütün dünya bilmeli

Türkiye’deki antidemokratik uygulamalar ve özgür basını susturma girişimlerine Avustralya’nın önemli siyaset adamlarından Barry Unsworth sert tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile daha önce 3 kez görüşmüş olan Avustralya...

Haber Giriş Tarihi: 20.12.2014 16:29
Haber Güncellenme Tarihi: 20.12.2014 16:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Avustralyalı eski Başbakan:Erdoğan beni şoke etti; Hizmet’i bütün dünya bilmeli
Türkiye’deki antidemokratik uygulamalar ve özgür basını susturma girişimlerine Avustralya’nın önemli siyaset adamlarından Barry Unsworth sert tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile daha önce 3 kez görüşmüş olan Avustralya Yeni Galler Eyaleti eski Başbakanı Unsworth, Erdoğan’ın Hizmet hareketine tavır almasının kabul edilemez olduğunu dile getirdi. Tecrübeli siyasetçi ayrıca, “Birçok insan gibi ben de, özgürlükler konusundaki duruşundan dolayı, Tayyip Erdoğan’a büyük bir hayranlık duymuştum. Ama medyayı susturmak amacıyla, ülkenin en önde gelen gazetesi ve televizyonuna yapılan operasyon inanılmaz şekilde beni şoke etti.” dedi.

DESPOTİK REJİME KAYAN TÜRKİYE’YE GİTMEKTEN VAZGEÇTİM

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümetin özgürlükleri kısıtlayıcı adımlar atmasını endişe verici bulduğunu söyleyen eski Başbakan Unsworth, “Türkiye despotik bir sisteme doğru kayıyor ”dedi.

Unsworth, Türkiye’yi seven biri olarak, basın özgürlüğü ve yargı konusunda yapılan antidemokratik ihlallerden dolayı, son derece üzgün olduğunu belirtti. Kendisini “Türkiye’nin önemli dostu” olarak tanımlayan Unsworth, söz konusu sevgiden dolayı ailecek Türkiye’ye tatil yapmaya gittiklerini belirterek, “Türkiye’yi seviyorum. Kızım daha bir hafta önce Türkiye’den döndü. Yine gitmek istiyoruz. Ama medyaya yapılan son operasyon nedeniyle gitmekten vazgeçtim.” dedi.

ERDOĞAN’LA 9 YIL ÖNCE TANIŞTI

Erdoğan’la, 9 yıl önce Avustralya’ya yaptığı ziyaret sırasında tanıştığını, daha sonra da iki kez yüz yüze görüştüğünü belirten Barrie Unsworth, “Birçok insan gibi ben de, özgürlükler konusundaki duruşundan dolayı, Tayyip Erdoğan’a büyük bir sevgi besledim, hayranlık duydum. Çünkü iktidara geldiği ilk yıllarda, askeri darbe tehdidi altındaki bir ülkede, seçimle iktidara gelmiş Müslüman bir demokrat ile tanışmış olduğumu düşündüm ve etkilendim. Zira Türkiye’yi askeri vesayetten kurtararak, sivil ve demokratik bir yapıya kavuşturma konusunda önemli sözler vermişti. Avrupa Birliği konusundaki vaatleri, batı ülkelerini de hayli heyecanlandırmıştı. Ama medyayı susturmak amacıyla, ülkenin en önde gelen gazetesine yapılan operasyon inanılmaz şekilde beni şoke etti. Samimi olarak şunu söylemek gerekirse, Erdoğan ile bizzat tanışmış biri olarak, son yapılanları anlaşılmaz ve kabul edilemez buluyorum. Türkiye’nin geleceğinden endişe ediyorum ”dedi.

ERDOĞAN’IN GÜLEN’İ SUÇLAMASI KABUL EDİLEMEZ

Erdoğan’ın, Fethullah Gülen Hocaefendi’yi birtakım ithamlarla suçlamasını da eleştiren Barrie Unsworth, dünyanın ihtiyaç duyduğu Hizmet Hareketi gibi organizasyonların, böylesi bir muameleye tabi tutulmasının kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Bir hafta önce Sydney’de Hizmet Hareketi’ni anlatan Love is a Verb belgeselini izlediğini hatırlatan Barry Unsworth, şöyle devam etti: “Belgeselin dışında Hizmet’ in yaptığı güzel işleri, Saraybosna’da gözlerimle gördüm. Bu bölgelerde hizmet edebilmek için tünellerden geçerek kuşatma altındaki Saraybosna’ya nasıl girdiklerini görünce çok etkilendim.”

HİZMET’İN FAALİYETLERİ BÜTÜN DÜNYAYA ANLATILMALI

Hizmet’in Bosna, Irak, Somali gibi savaş ve iç çatışmaların kurbanlarına yardım etmeye ve eğitim vermeye nasıl adadığının net bir şekilde ortada olduğunu kaydeden Unsworth, “Bu hizmetlerin parlamentomuzda anlatılıp tanıtılması lazım. Zira, Gülen Hareketi tarafından dünyanın problemli bölgelerinde yapılan güzel çalışmalar ne kadar çok kişiye anlatılırsa, o kadar çok insan Türkiye’de bu iyi niyetli topluluğu fark etmiş olacak.” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.