Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Avustralya'da yangının yaraları sarılmaya çalışılıyor

Avustralya'nın New South Wales (NSW) eyaletinin Camden, Newcastle, Muswellbrook, Wyong, Blue Mountains, Wollongong ve Lithgow Hunter bölgelerinde çıkan yangın önemli oranda kontrol altına alınırken, eyalet ve federal hükümet, yangında evini kaybeden...

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2013 14:40
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2013 14:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Avustralya'nın New South Wales (NSW) eyaletinin Camden, Newcastle, Muswellbrook, Wyong, Blue Mountains, Wollongong ve Lithgow Hunter bölgelerinde çıkan yangın önemli oranda kontrol altına alınırken, eyalet ve federal hükümet, yangında evini kaybeden 200 alenin yaralarını sarmaya çalışıyor.

Yangın bölgesini ziyaret eden Genel Vali Quentin Bryce, Blue Mountains’daki Winmalee ve Springwood yerleşim birimlerinde yanmış alanları gezdi.

Vali, orman yangınlarına tüm Avustralya'dan yardıma gelen ve bölge sakinlerinin hayatları ve evlerini kurtarmak için çaba gösteren 2000 civarındaki itfaiye memuruna hitaben, "Gösterdiğiniz çaba için teşekkür ederim." dedi.

Bu arada Danimarka Veliaht Prensi Frederik ve eşi Mary de Pazar günü NSW orman yangını bölgesine giderek, yetkililerden son durum hakkında bilgi aldı. Kraliyet çiftini yangın bölgesinde NSW Eyalet Başkanı Barry O'Farrell ve Kırsal İtfaiye Komiseri Shane Fitzsimmons karşıladı.

Blue Mountains Belediye Başkanı Mark Greenhill de yangının bölgeyi çok kötü etkilediğini belirterek, 200'den fazla ailenin evlerini kaybettiğini ve bölgede yaşayan halkın çok zor durumda olduğunu söyledi. Blue Mountains’da üç ayrı bölgede yangınlar devam ediyor.

NSW’deki yangında, 10 gün içerisinde en çok zarar gören bölgenin Springwood’daki dağlar olduğu belirtildi. Lithgow'daki State Mine bölgesini etkileyen yangının ordunun bomba tatbikatı sırasında çıktığı anlaşıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.