Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Avustralya’da uzmanlar, sel baskınları için uyarıyor

Avustralya Meteoroloji Bürosu tarafından yapılan açıklamaya göre, Sydney ve Yeni Güney Galler (NSW) Eyaleti’nin kuzey kesimlerinde şiddetli yağış bekleniyor. Uzmanlar, bölge sakinlerinin sel baskınlarına karşı hazırlıklı olmaları yönünde...

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2015 16:36
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2015 16:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Avustralya Meteoroloji Bürosu tarafından yapılan açıklamaya göre, Sydney ve Yeni Güney Galler (NSW) Eyaleti’nin kuzey kesimlerinde şiddetli yağış bekleniyor. Uzmanlar, bölge sakinlerinin sel baskınlarına karşı hazırlıklı olmaları yönünde ikazlarda bulunuyor.

Avustralya'da özellikle Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri yoğun yağış bekleniyor. Bu arada bölgedeki barajlardan Warragamba’da, doluluk oranının yüzde 95’e ulaştığı ve beklenen yağmurlar sebebiyle barajın taşabileceği ve sel baskınlarının olabileceği bildirildi.

Eyalet Acil Servis yetkilileri geçen hafta meydana gelen aşırı yağışların ardından gelen sel baskınlarından sonra 5 bin ayrı yere müdahalede bulunduklarını ve hala NSW eyaletinde 30 binden fazla eve elektrik verilemediğini belirtti.

Yetkililer Sydney’de son yıllarda artan yağışları, iklim değişikliği ve yeni yerleşim yerleriyle şehir alanının giderek büyümesine bağlıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.