Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Avustralya’da Türklerin yoğun olduğu Auburn’daki seçimi, İşçi Partisi kazandı

Avustralya’nın Yeni Güney Galler Eyaleti’nde yapılan seçimlerde Türk toplumunun yoğun yaşadığı Auburn bölgesinde Liberal Partili Belediye Başkanı Ronney Oueik ile İşçi Partisi NSW Başkanı Luke Foley yarıştı. Sandıkların açılmasıyla,...

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2015 13:09
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2015 13:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Avustralya’nın Yeni Güney Galler Eyaleti’nde yapılan seçimlerde Türk toplumunun yoğun yaşadığı Auburn bölgesinde Liberal Partili Belediye Başkanı Ronney Oueik ile İşçi Partisi NSW Başkanı Luke Foley yarıştı.

Sandıkların açılmasıyla, yaklaşık 5 bin oy farkıyla seçimi önde götüren anamuhalefetin lideri Foley, Auburn seçim bölgesinin galibi olarak, Eyalet Parlamentosu'na milletvekili olarak girmeyi başardı. Aralık ayında Sydney’de bir kafede çalışanlar ve müşterileri yaklaşık 16 saat rehin aldıktan sonra ölü olarak ele geçirilen psikolojik hasta İran asıllı Harun Monis’e, yıllar önce bir referans mektubu verdiği için görevinden istifa etmek zorunda kalan İşçi Partisi Eyalet Başkanı John Robertson’un istifasıyla yerine gelen yeni parti lideri Luke Foley, yaklaşık üç aylık seçim kampanyasıyla, partisinin oylarını arttırdı.

Türk toplumunun yoğun yaşadığı Aburun bölgesinden milletvekili adayı olan Luke Foley, kendi seçim bölgesinde resmi olmayan sonuçlara göre toplam oyların yüzde 55,35’lik kısmını kazanırken, en yakın rakibi olan Lübnan asıllı Auburn Belediye Başkanı Oueik Ronney ise seçmenin yüzde 44,65’lik kısmının desteğini alabildi.

Öte yandan ilk sonuçlar açıklanmasından sonra Eyalet Başbakanı Mike Baird, seçmene teşekkür etti. Başbakan Baird, seçmenin bir kez daha kendilerine iktidar görevini verdiğini belirterek, herkese teşekkür etti. Seçim kampanyasının çok yoğun geçtiğini bu süre içinde eşinin ve çocuklarının yanı sıra, Liberal partiye oy veren seçmenin de desteğiyle yeniden iktidar olduğunu belirten Baird, ana muhalefet lideri Luke Foley’e de başarılar diledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.