Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Avustralya’da muhalefet, seçimlere hazırlanıyor

Federal İşçi Partisi Lideri Bill Shorten, Avustralya’da önümüzdeki yıl yapılacak olan Federal seçimler için hazırlıklara başladı. Shorten partinin önde gelen milletvekillerini bir araya toplayarak seçimleri kazanmak için çalışmalara...

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2015 10:55
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2015 10:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Federal İşçi Partisi Lideri Bill Shorten, Avustralya’da önümüzdeki yıl yapılacak olan Federal seçimler için hazırlıklara başladı. Shorten partinin önde gelen milletvekillerini bir araya toplayarak seçimleri kazanmak için çalışmalara başladı. Shorten, iki milyon Avustralyalıyla tek tek temas kurulması ve oy vermeye ikna edilmesi talimatını verdi. İşçi Partisi, gelecek seçimleri kazanabilmek için önceki seçimlere göre en az bir milyon daha fazla oy almayı hedefliyor.

İki milyon Avustralyalı seçmen ile tek tek temas kurmanın ne kadar büyük bir iş olduğunu farkeden Shorten, bu hedefe ulaşabilmek için 'Seçmen Temas Programı' isimli özel bir komisyon kurdu. Komisyon bütün Avustralya çapında faaliyet gösterecek.

Salı günü açıklama yapan Shorten, geleceği planladıklarını belirterek, "Önümüzdeki 10 yılları kapsayan bir planlama yapıyoruz. Hedefimiz 2025 ve 2050." ifadesini kullandı.

Bu arada Victoria Eyaleti’nden Federal seçimler için aday adayı olmak isteyenlerin başvuruları başladı.

Güney Avustralya, Tasmania Queensland ve Yeni Güney Galler eyaletlerinde ise İşçi Partisi dışındaki partilerin elinde olan seçim bölgeleri için aday adayı başvuruları alınıyor.

Gelen haberlere göre İşçi Partisi Federal seçimlerde, emekli maaşı kesintileri, işten çıkarmalar, güneş enerjisi, otomotiv sektörü, gençler arasındaki işsizlik oranları ve aile içi şiddet olaylarını işleyecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.