Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Avustralya’da motosiklet tutkunları ayakta

Avustralya'daki motosiklet çetelerine karşı yeni önlemler alınmasının ardından, ülkedeki büyük şehirlerin parlamento binaları önünde protesto gösterileri düzenlendi. Dün Sydney, Melbourne, Adelaide ve Brisbane şehirlerinin parlamento binaları...

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2015 12:49
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2015 12:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Avustralya'daki motosiklet çetelerine karşı yeni önlemler alınmasının ardından, ülkedeki büyük şehirlerin parlamento binaları önünde protesto gösterileri düzenlendi.

Dün Sydney, Melbourne, Adelaide ve Brisbane şehirlerinin parlamento binaları önüne çok sayıda motosiklet park eden göstericiler getirilen sınırlamaları protesto etti.

Avustralya’daki motosiklet çetelerine karşı oluşturulan yeni kanunla, Güney Avustralya Eyaleti’ndeki 27 motosiklet grubu suç organizasyonu listesine alındı. Bunlardan bazıları ülke genelinde faaliyet gösteren motosiklet çeteleri. Kanun mahkemelere, motosiklet çetelerine karşı geniş yetkiler veriyor.

Victoria Eyaleti Başbakanı Daniel Andrews da geçtiğimiz Mart ayında yaptığı bir basın açıklamasında, “Bu türden motosikletli suç örgütleriyle başa çıkılabilmesi için, ülke çapında yeni kanunlara ihtiyaç var.” demişti.

Melbourne Parlamento binası önündeki gösterilere katılan Max Iddles, “Motosiklet çetesi gibi bir tanım söz konusu olamaz. Bunlar bireysel özgürlüklere karşı kanunlardır. Bu kanunlarla motosiklet kulüplerimizi kontrol altına almak istiyorlar.” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.