Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Avustralya, uyuşturucunun tıbbi kullanımını serbest bırakmaya hazırlanıyor

Tıbbi amaçlı uyuşturucu kullanımını serbest bırakmaya hazırlanan Avustralya'da gelecek ay, Senato'ya konu ile ilgili kanun teklifinin verilmesi düşünülüyor. Avustralya’da uyuşturucunun tıbbi amaçlı olarak kullanılmasına izin verilmesi...

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2015 16:14
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2015 16:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tıbbi amaçlı uyuşturucu kullanımını serbest bırakmaya hazırlanan Avustralya'da gelecek ay, Senato'ya konu ile ilgili kanun teklifinin verilmesi düşünülüyor.

Avustralya’da uyuşturucunun tıbbi amaçlı olarak kullanılmasına izin verilmesi için verilen destek artıyor. Ülkede son yapılan ankette, Avustralyalıların 3'te ikisinden fazlasının esrarın ilaç niyetine kullanılmasına izin verilmesinden yana olduğu ortaya çıktı.

Avustralya'da son yapılan anketin sonuçlarına göre uyuşturucunun kronik ağrı ve hastalıklarda kullanılması isteniyor. Ülkede, yaşlıların uyuşturucunun tıbbı amaçlı kullanılmasına desteği ise gençlere göre daha yüksek.

Öte yandan, Avustralyalı milletvekillerinin konuya olumlu baktıkları belirtilirken, Federal Başbakan Tony Abbott da, "Uyuşturucunun tıpkı afyon gibi, tıbbi gerekçelerle kullanılmasına herhangi bir itirazım yok." açıklamasında bulundu.

Başbakanın destek açıklamasının ardından, önümüzdeki ay Senato’ya konuyla ilgili yeni bir kanun teklifinin verilmesi bekleniyor. Siyasi yorumcular, teklifin büyük bir olasılıkla kabul edileceğini belirtiyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.