Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Avrupa’da Trafik Cezası En Fazla Norveç’te Kesiliyor

Alman Otomobil Kulübü tarafından 35 Avrupa ülkesinde uygulanan trafik cezalarının kıyaslandığı araştırmada, Norveç en yüksek cezaların kesildiği ülke oldu.Alman Otomobil Kulübü (ADAC), 35 Avrupa ülkesindeki trafik cezalarının karşılaştırıldığı...

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2016 16:47
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2016 16:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Alman Otomobil Kulübü tarafından 35 Avrupa ülkesinde uygulanan trafik cezalarının kıyaslandığı araştırmada, Norveç en yüksek cezaların kesildiği ülke oldu.
Alman Otomobil Kulübü (ADAC), 35 Avrupa ülkesindeki trafik cezalarının karşılaştırıldığı araştırmanın sonuçlarını yayınladı. Araştırmada, hız sınırını aşan, yanlış park eden ve alkollü araç kullananlarla ilgili en yüksek ceza uygulayan ülkeler listesinde ilk sırayı Norveç aldı. Alkollü araç kullanma limiti 0.2 promil olan Norveç’te bu limiti aşan sürücülere 600 Euro’dan başlayan para cezası uygulanıyor. Bazı durumlarda hapis cezası veriliyor. Hız sınırını 20 km ile aşan sürücüye 420 Euro, 50 km ile aşana 940 Euro’dan başlayan ceza kesiliyor. Norveç’te kırmızı ışıktan geçme ve hatalı sollama cezaları da 600 Euro’dan başlıyor. Emniyet kemeri takmayanlara 175 Euro ve direksiyon başındayken cep telefonu kullananlara 150 Euro trafik cezası veriliyor.
Trafik cezalarında ikinci sırada bulunan İsveç’te alkol limiti 0.2 promil. Bu limiti aşan sürücülere aylık kazancın yüzde en az 40’ı kadar ceza ödüyor. 20 km ile hız sınırını aşan sürücülere 270 Euro’dan başlayan ceza kesilirken, 50 km ile aşan sürücülere 450 Euro’dan başlayan ceza kesiliyor. Kırmızı ışık ihlali ve hatalı sollama yapan sürücülere 280 Euro, emniyet kemeri takmayanlara ve araç kullanırken cep telefonuyla ilgilenenlere 170 Euro ceza uygulanıyor.
Üçüncü sırayı alan İtalya’da 0.5 promil olan alkollü araç kullanma limitini aşan sürücülere 530 Euro’dan başlayan trafik cezası kesiliyor. 20 km ile hız sınırını aşanlara 170 Euro’dan başlayan ceza uygulanırken, 50 km ile aşanlara ise 530 Euro’dan başlayan ceza veriliyor. Kırmızı ışık ihlali yapanlara en az 170 Euro, hatalı sollama yapanlara en az 85 Euro ceza veriliyor. Emniyet kemeri takmayanlar 80 Euro, araç kullanırken cep telefonu ile konuşanlara 160 Euro’dan başlayan ceza kesiliyor. İtalya’da herhangi bir trafik suçu nedeniyle ceza kesilen sürücüye, cezasını erken ödemesi halinde indirim uygulanıyor.
Araştırmada Türkiye’de uygulanan trafik cezaları Euro üzerinde hazırlandı. Türkiye’de 0.5 promil olan alkol sınırını aşanlara 215 Euro’dan başlayan ceza kesiliyor. Hız sınırını 20 km ile aşan sürücülere 50 Euro’dan, 50 km ile aşan sürücülere 70 Euro’dan başlayan trafik cezaları veriliyor. Kırmızı ışık ihlali yapanlara 50 Euro’dan, hatalı sollama yapanlara ise 70 Euro’dan başlayan ceza uygulanıyor. Park yasağına uymayanlara, emniyet kemeri takmayanlara ve seyir halindeyken cep telefonu kullananlara 25 Euro para cezası veriliyor.
Son yıllarda seyir halindeyken cep telefonuyla konuşulması nedeniyle meydana gelen trafik kazalarındaki artışı durdurabilmek için bazı ülkeler sürücülere yüksek ceza uyguluyor. Seyir halindeyken telefonla konuşanlara Hollanda’da 230 Euro, Danimarka’da 200 Euro para cezası veriliyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.