Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Avrupa Adalet Divanı’ndan Başörtüsü Yasağına Onay

Avrupa Adalet Divanı, bir iş yerinin dini ve ideolojik tarafsızlığı sağlamak için kadın çalışanlarına başörtüsü yasağı uygulayabileceğine karar verdi.Avrupa Adalet Divanı, danışmanlarından Juliane Kokott’un dini işletmelerin çalışanlarının...

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2016 18:32
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2016 18:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Avrupa Adalet Divanı, bir iş yerinin dini ve ideolojik tarafsızlığı sağlamak için kadın çalışanlarına başörtüsü yasağı uygulayabileceğine karar verdi.
Avrupa Adalet Divanı, danışmanlarından Juliane Kokott’un dini işletmelerin çalışanlarının türban takmasını ya da görünür dini ve siyasi işaretler takmasını yasaklama hakkının bulunduğu önerisini onayladı. Kokott’un bu önerisinin G4S Secure Solutions adlı şirkette resepsiyon görevlisi olarak çalışan Belçika vatandaşı Samira Achibata adlı Müslüman bir kadın çalışanın işten çıkartılmasının ardından açtığı davaya karşılık verildiği belirtildi. Kokott açıklamasında, “Bir çalışanın işletmenin kapısından geçtikten sonra cinsiyet, cilt rengi, etnik köken, yaşı terk edemese de çalıştığı yerde dinin kullanımı azaltabilir” dedi.
Kokot, iş verenlerin dini ve ideolojik tarafsızlığı sağlamak için böyle bir yasak verebileceğini savundu. Avrupa Adalet Divanı’nın kararı tavsiye niteliğinde bulunuyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.