Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Attila Operası Astanalıları büyüledi

Kazakistan’ın başkenti Astana’da sahnelenen dünyanın prömiyer operası kabul edilen Attila, Astanalıları büyüledi.Rejisörlüğünü Fransız Pier Luigi Pizzi ve orkestra şefliğini Valery Gergiev’in üstlendiği operanın baş solistliğini...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2013 15:24
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2013 15:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Attila Operası Astanalıları büyüledi
Kazakistan’ın başkenti Astana’da sahnelenen dünyanın prömiyer operası kabul edilen Attila, Astanalıları büyüledi.
Rejisörlüğünü Fransız Pier Luigi Pizzi ve orkestra şefliğini Valery Gergiev’in üstlendiği operanın baş solistliğini ise Rusya’da Ildar Abdrazakov ve anna Markarova yaptı. Görkemli bir açılıştan sonra perdelerini dünyanın önde gelen operalarından biriyle açan Astana Opera ve Bale Tiyatrosu tarihi bir güne tanıklık etti.
Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in de izlediği operaya dünyanın önde gelen yabancı opera rejisörleri, sanatçılar ve yabancı misyon temsilcilerinin yanısıra Astanalılar ilgi gösterdi.
Uluslararası arenada son yıllarda önemli organizasyonlara ev sahipliği yapan Kazakistan’ın tanıtımı adına önemli bir hadise olarak gördüklerini kaydeden Astana Opera ve Bale Tiyatrosu Müdürü Tölegen Muhamedjanov, böyle önemli bir operaya ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Son teknolojilerle donatılmış ve dünyanın üçüncü büyük operası olarak kabul edilen opera binasının yapımında Alman, İtalyan, İsveç ve Çek Cumhuriyeti’nden mimarlar görev aldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.