Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Atina'da Konya Aya İrini Kilisesi'nin fotoğraf sergisi açıldı

Yunanistan’ın başkenti Atina’da Konya’nın Sille köyünde yer alan tarihi Rum Ortodoks kilisesi konulu bir fotoğraf sergisi açıldı. Atina’daki İmrozlular Derneği’nde açılan sergiye Atina Büyükelçisi Kerim Uras, Atina-Pire Başkonsolosu...

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2013 12:03
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2013 12:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Atina'da Konya Aya İrini Kilisesi'nin fotoğraf sergisi açıldı
Yunanistan’ın başkenti Atina’da Konya’nın Sille köyünde yer alan tarihi Rum Ortodoks kilisesi konulu bir fotoğraf sergisi açıldı. Atina’daki İmrozlular Derneği’nde açılan sergiye Atina Büyükelçisi Kerim Uras, Atina-Pire Başkonsolosu İsmail Sefa Yüceer, Konya’dan misafirler ile çok sayıda davetli katıldı.

Konya’daki Sille köyünde yer alan Rum Ortodokslara ait tarihi Aya İrini Kilise ve diğer kültürel değerlerin tanıtımına yönelik “Oh my God, Sille” adlı fotoğraf sergisi, Atina’da açıldı. Türkiye'nin Avrupa Birliği Bakanlığı, Atina Büyükelçiliği ve Atina-Pire Başkonsolosluğunun himayesindeki sergi, Konya Büyükşehir Belediyesi, Kılıçarslan Gençlik Merkezi ve İmrozlular Derneği’nin işbirliği sonucu açıldı.

Sergi açılışında bir konuşma yapan Büyükelçi Kerim Uras, “Uzun yıllar bir arada yaşamış Yunan ve Türk hakların bir çok ortak noktası bulunmakta, her iki ülkede de diğer halkın inşa ettiği çok sayıda tarihi eser yer almaktadır.” dedi. “Oh my God, Sille” adlı serginin ortak geçmişi paylaşan iki halkın birbirlerini daha iyi anlamaları ve yeniden yakınlaşmaları için olumlu bir fırsat teşkil ettiğini belirten Uras, “Her iki ülkedeki tarihi eserlerin restore edilerek insanlığın ortak mirasına yeniden kazandırılması önem taşımaktadır.” vurgusunda bulundu.

Büyükelçi Uras, yaz döneminde Selanik’i ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in, sadece bu eserin değil, Kapadokya’daki 500 kadar kilise, şapel ve manastırın da zaman içerisinde restore edilerek hizmete açılacağını söylediğini hatırlattı.

İmrozlular Derneği adına söz alan başkan vekili ise dernek olarak son yıllarda Türkiye ile ilişkilerini pekiştirmek ve iki ülke arasında dostluk köprüsü olmayı hedeflediklerini söyledi.

Sergi açılışında davetlilere Türk yemek ve tatlıları ile Konya şekeri ikram edildi. Davetlilere, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından gönderilen Mevlana’nın Mesnevi’si başta olmak üzere çeşitli kitap ve cd’ler hediye edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.