Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Atib’den Ermeni Tasarısına Tepki

Avrupa Türk İslam Birliği (ATİB) Genel Başkanı Ihsan Öner, bugün Federal Alman Parlamentosu’nda oy birliği ile alınan sözde “Ermeni soykırımı” kararına tepki gösterdi.Avrupa’da faaliyet gösteren en büyük sivil toplum kuruluşlarından...

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2016 20:08
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2016 20:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Avrupa Türk İslam Birliği (ATİB) Genel Başkanı Ihsan Öner, bugün Federal Alman Parlamentosu’nda oy birliği ile alınan sözde “Ermeni soykırımı” kararına tepki gösterdi.
Avrupa’da faaliyet gösteren en büyük sivil toplum kuruluşlarından olan ATİB, Almanya Federal Meclisi’nin sözde Ermeni soykırımı tasarısını onaylamasına yaptığı yazılı açıklamayla tepki göstererek, alınan kararın Avrupa’daki Türklere dönük siyasi bir karar olduğuna dikkat çekti. ATİB Genel Başkanı İhsan Öner imzalı açıklamada, “Federal Almanya Parlamentosu bugün Türkiye Türkleri hakkında olduğu kadar, bizim gibi Türkiye dışında yaşayan milyonlarca Türk hakkında da bir siyasi karar verdi. Bundan takriben 90 yıl önce Osmanlı İmparatorluğu’nun işgalci güçler tarafından parçalandığı ve isyanların teşvik edildiği 1. Dünya Savaşı şartlarında meydana gelen Türk- Ermeni çatışmasında her iki taraftan da binlerce insan hayatını kaybetmişti. Bin yıl boyunca birlikte yaşadığı Ermeniler ve diğer azınlıkları kendi vatandaşı olarak görmüş Türk (Osmanlı) milletinin inancı gereği soykırım yapması zaten olamazdı. Fakat gel gör ki bugün Federal Almanya Parlamentosu’nda Türkiye’nin haritadaki yerini bilmeyenler kadar, Ermeni diasporasının yaydığı sözde soykırım iftiralarıyla hareket eden Alman milletvekilleri de 1915 olaylarını soykırım olarak tanımlayan oylamada ’evet’ dedi. Şimdi soruyoruz; siz, bizim hakkımızda ’soykırım’ kararı verirken bunu hangi hak ve salahiyetle verdiniz? Siz, arşivleri inceleyerek karar veren tarihçi mi, yoksa her iki tarafı dinledikten sonra adaleti temsil eden mahkeme misiniz? Türkiye’ye karşı bir baskı unsuru olarak aldığınız bu siyasi kararınızı biz Avrupa Türkleri olarak da asla tanımayacağız. Federal Almanya Parlamentosu’nun 2 Haziran 2016 tarihinde Türk milletine ve onun geçmişine, tarihi gerçeklerle bağdaşmayan iftira ve ’soykırım’ yalanlarına alet olmasını esefle karşıladık. Alman siyasilerinin bu girişimi şimdiye kadar Türkler hakkındaki düşmanca önyargıları daha da körükleyeceğinden bu ülkenin Türk kökenli vatandaşları olarak son derece endişeliyiz. Bir daha soruyoruz; Türk milleti hakkında düzmece kararlar alma yetkisini size kim verdi?” denildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.