Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ARTICLE 19: Türkiye’de hukukun üstünlüğünü sorguluyoruz

İngiltere’nin başkenti Londra’da ifade özgürlüğü ve insan hakları üzerine çalışmalar yapan ARTICLE 19 kuruluşu, Türkiye’de düzenlenen medya operasyonuna tepki gösterdi. ARTICLE 19'dan yapılan açıklamada, “Muhalif medya kuruluşlarını...

Haber Giriş Tarihi: 19.12.2014 17:58
Haber Güncellenme Tarihi: 19.12.2014 17:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İngiltere’nin başkenti Londra’da ifade özgürlüğü ve insan hakları üzerine çalışmalar yapan ARTICLE 19 kuruluşu, Türkiye’de düzenlenen medya operasyonuna tepki gösterdi. ARTICLE 19'dan yapılan açıklamada, “Muhalif medya kuruluşlarını bastırma amacıyla ifade özgürlüğü ve basın özgürlüğünü kısıtlanmasından dolayı endişe duymaktayız.” ifadeleri kullanıldı.

Kuruluşun Program Direktörü David Diaz-Jogeix, Cihan Haber Ajansı’na yaptığı yazılı açıklamada, “Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Karaca, STV Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve aralarında senarist ve televizyon yapımcılarının da bulunduğu 23 kişi hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hedef göstermesi sonucu verilen tutuklama emri, (Türkiye’de) hukukun üstünlüğü gerçeği ve tutuklamaların ardındaki siyasi motivasyon hakkında artan sorulara cevap aranıyor.” dedi.

Başkent Londra’nın en başarılı üniversitesi Westminster’da kamu hukuku profesörü Danny Nicol ise son yapılan operasyonla ilgili “Türkiye, en azından diktatörlüğe karşı duruşu ile ifade ve diğer özgürlüklerin birinci savunucusu olarak Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin kurucu ülkelerinden biriydi. Şimdi ise bariz şekilde ihlal edilen konuşmaları görmek içler acısı.” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.