Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Arnavutluk'un kurucusu İsmail Kemal'in heykeli Kosova'ya da dikildi

Arnavutluk'un bağımsızlığını 1912 yılında ilan eden Avlonyalı İsmail Kemal Bey'in heykeli, Kosova'nın başkenti Priştine'de törenle açıldı.Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Priştine Belediye Başkanı Shpend Ahmeti, Bektaşi Lideri Baba...

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2015 17:16
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2015 17:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Arnavutluk'un kurucusu İsmail Kemal'in heykeli Kosova'ya da dikildi
Arnavutluk'un bağımsızlığını 1912 yılında ilan eden Avlonyalı İsmail Kemal Bey'in heykeli, Kosova'nın başkenti Priştine'de törenle açıldı.

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Priştine Belediye Başkanı Shpend Ahmeti, Bektaşi Lideri Baba Mondi ve çok sayıda siyasetçinin katıldığı törende Arnavutluk milli marşı okundu.

Törende konuşan Belediye Başkanı Shpend Ahmeti, heykelin arkasına İsmail Kemal'in şu ifadelerinin kazındığını aktardı: "Bütün Arnavutlar, büyükler, küçükler, zenginler, fakirler birlikte bir olup ülkenin geliştirilmesi için çabalamalıyız. Bu şekilde Avrupa'ya bizim de Avrupalı olduğumuzu göstereceğiz." Ahmeti, İsmail Kemal'in Osmanlı devrinde önemli bir reformcu olduğunun altını çizdi.

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ise İsmail Kemal'in 68 yaşında iken Arnavut milletini uyandırdığını ve Arnavutluk'u Avrupa'ya yakışır bir ülke haline getirdiğini söyledi. Edi Rama, 7 yıl önce bağımsızlığını ilan eden Kosova'nın da Avrupa'ya yakışır bir ülke olduğunu sözlerine ekledi.

Müzik ve şiir dinletisinin ardından İsmail Kemal'in torunları heykelin yanına çiçekler bıraktı. Bektaşi lideri Baba Mondi ise dualar okudu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.