Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Arjantin'de seçimler muhalefetin zaferiyle sonuçlandı

Arjantin'de dün gerçekleşen kısmi seçimlerde muhalefet partisi, büyük bir başarıya imza attı. Yaklaşık 30,6 milyon seçmenin oy kullandığı seçimlerde, resmi olmayan sonuçlara göre 24 eyaletin büyük çoğunluğunda Sergio Massa'nın liderliğindeki...

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2013 13:29
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2013 13:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Arjantin'de dün gerçekleşen kısmi seçimlerde muhalefet partisi, büyük bir başarıya imza attı. Yaklaşık 30,6 milyon seçmenin oy kullandığı seçimlerde, resmi olmayan sonuçlara göre 24 eyaletin büyük çoğunluğunda Sergio Massa'nın liderliğindeki İleri Yenilikçi parti önde.

İktidar partisinden ayrılan grubun kurduğu parti, ülkenin en büyük eyaleti konumundaki Buenos Aires'te zaferi garantileyerek 2015'te gerçekleşecek başkanlık seçimlerinde en güçlü muhalif olarak boy gösterdi.

Başkanlık sistemi ile yönetilen ülkede seçim sonuçları, iktidar partisinin Temsilciler Meclisi ve Senato'daki koltuk sayısını etkilerken gelecek seçimlerde parlementoda çoğunluğa ulaşamayacağını gösterdi.

Geçtiğimiz haftalarda beyin damarlarında oluşan ciddi rahatsızlık sebebiyle operasyon geçiren ve istirahat halinde olan Cristina Kirchner oy kullanamadı. İki dönemdir ülkede başkanlık koltuğunda oturan ve 2011 seçimlerinde yüzde 54 oy olarak yeniden seçilen Kirchner, anayasada belirtilen kanun gereği üçüncü kez aday olamıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.