Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Arjantin liderine yönenlik suçlamalar düşürüldü

Arjantin Devlet Başkanı Cristina Fernandez de Kirchner'in soruşturmayı örtbas etme suçuyla yargılanmasına gerek olmadığına karar verildi.Cristina Kirchner hakkında, 1994 yılında başkent Buenos Aires’te İsrail Kültür Merkezi AMIA’da...

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2015 20:47
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2015 20:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Arjantin liderine yönenlik suçlamalar düşürüldü
Arjantin Devlet Başkanı Cristina Fernandez de Kirchner'in soruşturmayı örtbas etme suçuyla yargılanmasına gerek olmadığına karar verildi.

Cristina Kirchner hakkında, 1994 yılında başkent Buenos Aires’te İsrail Kültür Merkezi AMIA’da yaşanan bombalı saldırıyı örtbas etmeye çalıştığı iddiasıyla soruşturma başlatılmıştı. Hakim Daniel Rafacas, Savcı Alberto Nisman’ın evinde ölü bulunmasının devlet başkanına soruşturma açmak için yeterli bir neden olmadığını savundu. Arjantin Meclis Başkanı ise muhalefetin, yargıya darbe dönemlerindeki gibi baskı yaptığını söyledi.

11 yıl önce bir grup İranlı tarafından düzenlenen ve 85 kişinin ölümüne sebep olan saldırıyı araştırmakla görevlendirilen Savcı Alberto Nisman, parlamentoda yapılacak kapalı oturumda soruşturmayla ilgili milletvekillerine bilgi verecekti. Ancak Alberto Nisman 19 Ocak günü, evinin banyosunda kafasına bir kurşun sıkılmış şekilde bulundu.

Yapılan otopsinin ardından intihar etme olasılığının düşük olarak görüldüğü Savcı Alberto Nisman, 85 kişinin öldürüldüğü AMIA saldırısında, Arjantin Devlet Başkanı Cristina Kirchner’ı, Dışişleri Bakanı Timerman’ı ve bazı üst düzey yöneticileri, İran ile ticari ilişkileri zarar görmemesi için soruşturmayı örtbas etmekle suçlamıştı.

Soruşturmayı Nisman’dan devralan savcı Gerardo Pollicita, Dışişleri Bakanı Hector Timerman’ın yanısıra dönemin yetkililerini ifadeye çağırmıştı.

Geçtiğimiz günlerde Arjantin halkı başkanlık sarayının önünde 400 bin kişi toplanarak, öldürüldüğü iddia edilen Savcı Alberto Nisman’ın katillerinin bulunmasını istemiş ve hükümeti protesto etmişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.