Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Arafat'ta güvenlik 5 bin kamera ile takip edilecek

Hazreti Peygamber'in (s.a.s.) 'Hac Arafat'tır' diyerek önemini belirttiği Arafat Vakfesi için Suudi yetkililer, gerekli tüm hazırlıkları tamamladı. Güvenlik için Arafat'ın her tarafındaki kameraların sayısı artırıldı. Hac Komuta ve...

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2014 09:47
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2014 09:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Arafat'ta güvenlik 5 bin kamera ile takip edilecek
Hazreti Peygamber'in (s.a.s.) 'Hac Arafat'tır' diyerek önemini belirttiği Arafat Vakfesi için Suudi yetkililer, gerekli tüm hazırlıkları tamamladı. Güvenlik için Arafat'ın her tarafındaki kameraların sayısı artırıldı.

Hac Komuta ve Kontrol Merkezi Komutanı General Abdullah bin Hasan Al Zahrani, bu yıl Hac döneminde Arafat, Mina ve Müzdelife'nin yaklaşık 5 bin kamera ile takip edileceğini söyledi. Zahrani, her tarafa yerleştirilen yenilenmiş modern kameralar ile hacıların güvenliğinin an be an izleneceğini vurguladı. Geçen yıl ilk kez denenen yeni kameraların 60 kilometreye kadar yaklaştırma (zoom) yapabildiğini anlatan Komutan Zahrani, bütün hava şartlarına uygun kameraların gece çekimleri de yaptığını dile getirdi.

Mekke’nin yaklaşık 25 kilometre güneydoğusunda, Harem sınırları dışında bir bölge olan Arafat'a çıkmak için bayramdan iki gün önce (Zilhicce 8) gece, Mina'da geçiriliyor. Arefe günü sabah güneş doğduktan sonra ihramlı olarak Arafat’a hareket ediliyor. Arefe günü boyunca namazlardan başka, telbiye, zikir, tesbih, dua ve istiğfar gibi ibadetler yapılıyor. Vakfe esnasında ayakta durmak, oturmaktan daha faziletli sayılıyor. Vakfe, bir yerde bir süre durmak veya beklemek manasına geliyor. Arafat vakfesi, Peygamber Efendimiz'in (s.a.s.) 'Hac, Arafat’tan ibarettir' hadisiyle önemini belirttiği haccın önemli bir rüknü. Süresi içinde Arafat’ta bulunamayanlar o sene hacca yetişememiş oluyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.