Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Arafat heyecanı başladı

Mekke’i Mükerreme’den Arafat’a çıkışlar başladı. Şehir merkezine 23 kilometre uzaklıktaki Arafat Ovasına doğru akşam saatlerinde yolculuklara başlayan Türk hacı adaylarının ilk kısmı çadırlara yerleşti.Türkiye’den son anda yapılan...

Haber Giriş Tarihi: 10.09.2016 18:21
Haber Güncellenme Tarihi: 10.09.2016 18:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mekke’i Mükerreme’den Arafat’a çıkışlar başladı. Şehir merkezine 23 kilometre uzaklıktaki Arafat Ovasına doğru akşam saatlerinde yolculuklara başlayan Türk hacı adaylarının ilk kısmı çadırlara yerleşti.
Türkiye’den son anda yapılan organizasyon ile kutsal topraklara gelen 15 Temmuz şehit yakınları da Mekke’de kaldıkları otelden ihramlarını giyip yola koyuldular. Şehit anneleri, baş örtülerinde çocuklarını hatırlamak için kırmızı kurdelalar taktı.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in Arefe günü saat 13.00’te vakfe duasını yapması bekleniyor. Otobüsler Arafat yolunda kafileleri taşımaya başladılar. Bu arada, Harem-i Şerif’e giden yollar da boşaldı. Çünkü hacıların yüzde 40’lık kısmı Arafat’a doğru yola çıktı. İntikallerin gece yarısı devam edeceği, görevlilerin ise en son Arefe sabahı Arafat’a çıkacakları bildirildi. Bu arada, Mekke Sağlık Merkezinde yatarak tedavi gören hastalar da yarın sabah ambulans ve araçlarla çıkartılacaklar.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.