Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AP'nin Karabağ kararı Bakü'de memnuniyetle karşılandı

Avrupa Parlamentosu'nun(AP) dün yapılan Genel Kurul Toplantısı'nda Dağlık Karabağ ile ilgili aldığı karar, Azerbaycan tarafından memnuniyetle karşılandı. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı'nın resmi sitesinde yayınlanan bildiriye göre,...

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2013 14:48
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2013 14:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Avrupa Parlamentosu'nun(AP) dün yapılan Genel Kurul Toplantısı'nda Dağlık Karabağ ile ilgili aldığı karar, Azerbaycan tarafından memnuniyetle karşılandı.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı'nın resmi sitesinde yayınlanan bildiriye göre, AP'nin ilk defa Ermenilerin işgal ettiği topraklardan derhal ve koşulsuz bir şekilde çıkması yönünde karar kabul ettiğine dikkat çekildi. Konunun Avrupa Komşuluk Politikaları gündemiyle toplanan Genel Kurul Toplantısı gündeminde alındığı belirtilen açıklamada, ilk defa kararın net bir dille ifade edildiği vurgulandı.
AP'nin kararnamesinde ülkenin toprak bütünlüğünün sağlanması noktasında Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin Karabağ sorunu konusunda aldığı dört kararnamenin temel teşkil etmesinin kararlaştırıldığı dile gerildi. Güvenlik Konseyi tarafından kabul edilen söz konusu dört kararnamede de Ermenilerin işgal ettiği Karabağ topraklarından çıkması öngörülüyor.
AP daha önce de Azerbaycan'ın işgal edilmiş topraklarına Ermenistan'ın asker sevkıyatını durdurmasına ve Karabağ mültecilerinin yurtlarına dönme haklarına sahip olduğuna dair bir karar kabul etmişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.