Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AP Başkanı Schulz: “Ukrayna Sorununun TEK Çözümü Rusya’nın Da Katıldığı Görüşmeler”

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, Ukrayna Parlamentosu’nda yaptığı konuşmasında, Ukrayna’nın doğusunda yaşanan sorunların çözümünün Rusya’nın da katıldığı görüşmelerde başka bir çözümünün olmadığını söyledi.Avrupa...

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2015 14:32
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2015 14:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, Ukrayna Parlamentosu’nda yaptığı konuşmasında, Ukrayna’nın doğusunda yaşanan sorunların çözümünün Rusya’nın da katıldığı görüşmelerde başka bir çözümünün olmadığını söyledi.
Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, temaslarda bulunmak üzere geldiği Kiev’de Ukrayna Parlamentosunda bir konuşma gerçekleştirdi. Schulz, konuşması sırasında Ukrayna’nın doğusunda yaşanan çatışmaların tek çözümünün siyasi olduğunu kaydederek, Rusya’nın da katıldığı görüşmelerden başka bir seçeneğin olmadığını söyledi. Avrupa Parlamentosu Başkanı, “Sadece bir uygulanabilir çözüm var, o da Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne ve egemenliğine tam anlamıyla saygı gösterilecek siyasi çözümdür. Siyasi çözüm, Rusya Federasyonu ile birlikte bulunan tek çözüm olabilir” dedi.
Minsk anlaşmasının tam anlamıyla uygulanacağı güne kadar yaptırımların devam edeceğini sözlerine ekleyen Schulz, “Tüm tarafları kelimelerine ve ateşkesin korunması, Rus askerlerinin, silahların ve Rus yanlısı ayrılıkçıların geri çekilmesi, Ukraynalı yetkililerin sınırda tam kontrol sağlaması gibi üzerinde anlaştıkları konuya bağlı kalmaları konusunda ısrar ediyoruz” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.