Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Anzak ve Mehmetçik torunları, aynı uçakla Türkiye’ye uçuyor

Çanakkale Savaşları'nın 100. yıldönümü nedeniyle düzenlenen törenler icin ilk defa Avustralya’dan Türkiye’ye doğrudan uçuş gerçekleştiriliyor. Sabiha Gökçen Havaalanı’na 22 Nisan'da 12.30’da inecek olan uçak, Anzak törenlerine...

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2015 00:03
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2015 00:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Anzak ve Mehmetçik torunları, aynı uçakla Türkiye’ye uçuyor
Çanakkale Savaşları'nın 100. yıldönümü nedeniyle düzenlenen törenler icin ilk defa Avustralya’dan Türkiye’ye doğrudan uçuş gerçekleştiriliyor. Sabiha Gökçen Havaalanı’na 22 Nisan'da 12.30’da inecek olan uçak, Anzak törenlerine katılacak olan dedeleri Çanakkale'de yaşamış Avustralyalı ve Türkleri taşıyor.

Uçakta dedeleri Çanakkale de savaşmış 2 Türk mürettebat ile yine dedeleri birinci ve ekinci dünya savaşlarında yer almış Avustralyalılar bulunuyor.

Duan Irmak adlı Türk vatandaşın dedesi Birinci Dünya Savaşı’nda Çanakkale’de savaşmış. Hale Spohr adlı diğer vatandaşın dedesi ise aynı şekilde Çanakkale’de savaşan Türk askerlerinin arasında yer almış. Her ikisi de dedeleriyle büyük bir gurur duyduklarını belirtiyor.

Çanakkale’ye gitmek üzere yola çıkan Avustralyalı askerler, 100 yıl önce Sydney'den Perth’e uğradığı için Sydney’den kalkan uçak da aynı şekilde Perth şehrine inerek yakıt ikmali yaptı.

Avustralya’nın sembol havayolu olan Qantas’a ait uçağın ismi, Qantas’ın ilk kurucuları olan Fysh-McGinness olarak değiştirildi. Qantas Havayolları'nın bu iki kurucusunun aynı zamanda Çanakkale’de asker olarak bulunduğu belirtiliyor.

Öte yandan, 90 yılı aşkın süredir yolcu taşıyan Qantas Havayolları, aynı zamanda dünyanın hiç ölümcül kaza yapmamış havayolları olarak tanınıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.