Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ankara’ya Almanya’dan üst düzey ziyaret

Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier, Federal mecliste bugün "Türkiye’deki aktüel durum" konulu oturumda yaptığı konuşmada salı günü Ankara’ya resmi ziyarette bulunacağını ve Federal hükümetin Türkiye ile iyi ilişkiler içerisinde...

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2016 17:37
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2016 17:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier, Federal mecliste bugün "Türkiye’deki aktüel durum" konulu oturumda yaptığı konuşmada salı günü Ankara’ya resmi ziyarette bulunacağını ve Federal hükümetin Türkiye ile iyi ilişkiler içerisinde olmak istediğini söyledi.
Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier Federal Meclis "Türkiye’deki aktüel durum" konulu oturumda konuşma yaptı. Türkiye üzerine konuşma yapacak vekillerin Türkiye ve Erdoğan karşıtlığı tavırlar üzerine olmamasını isteyen, suçlamalar ve terkinlerle bir sorunun çözülmediğini, bir yol alınmadığını hatırlatan Steinmeier, Türkiye’nin ciddi bir sarsıntı geçirdiği ve zor dönemlerden geçtiğini hatırlattı.
Steinmeier, "Türkiye DEAŞ ve PKK gibi terör örgütlerine çok sayıda kurban verdi. Bunlar arasında 11 Alman vatandaşı da bulunuyor. Temmuz ayında darbe girişimi yaşandı. Ölenlerin yakınlarının acılarını paylaşıyor demokrasiyle sahip çıkan Türk halkını da buradan kutluyorum. Her türlü terörü kınıyoruz ve demokratik hukuk sisteminde cezalandırılmadır. Darbe girişiminde bulunanların da adil yargılanmalarını bekliyoruz. Biz bunları federal mecliste konuştuğumuz gibi Türkiye’de de konuşacağız. Türkiye yaşadığı sarsıntılarla yol ayırımına gelmiştir. Ya Avrupa istikametine yönelecek ya ayrılacaktır. Biz Türkiye’nin Avrupa’nın bir parçası olduğunu ve Türkiye’nin Avrupa’ya ait olduğunu biliyoruz. Bunun için Avrupa’ya yaklaşması için yardımcı olmak istiyoruz. Türkiye nihai karar kendisi verecektir. Önümüzdeki hafta Salı günü Ankara’ya ziyarette bulunacağım. İyi ilişkiler içerisinde bulunmak istiyoruz. Türkiye’de yaşanılan bir çok olayı federal hükümet olarak kabul etmiyoruz. Her şeye rağmen ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz" açıklamasında bulundu.
Mecliste, Türkiye’deki Aktüel Durum konulu oturumda bir çok vekil AB’nin, Türkiye ile olan münasebetlerinin kesilmesini, tutuklu bulunan HDP’li vekillerin serbest bırakılmasını isterken, basın özgürlüğü, fikir özgünlüğü yüzünden tutuklanan gazeteci ve akademisyenlerin serbest bırakılmasını istedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.