Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Angelina Jolie ve Zlatan İbrahimoviç'ten Bosna'ya yardım

Amerikalı ünlü bayan oyuncu Angelina Jolie, geçen hafta meydana gelen ve bir milyondan fazla insanı etkileyen sel ve heyelan felaketi için Bosna Hersek ve Sırbistan'a Kızılhaç üzerinden 50 bin dolar bağışta bulundu. Paris Saint-Germain takımının...

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2014 17:44
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2014 17:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Amerikalı ünlü bayan oyuncu Angelina Jolie, geçen hafta meydana gelen ve bir milyondan fazla insanı etkileyen sel ve heyelan felaketi için Bosna Hersek ve Sırbistan'a Kızılhaç üzerinden 50 bin dolar bağışta bulundu. Paris Saint-Germain takımının Bosna kökenli futbolcusu Zlatan İbrahimoviç de İsveç insani kuruluşu 'Bizim Çocuklarımız' üzerinden Bosna'ya yardım gönderdi.

Jolie'nin yaptığı bağışla bir kez daha yardım konusunda çok anlayışlı olduğunu gösterdiğini söyleyen Amerikan Kızılhaç Genel Danışmanı David Meltzer, "Jolie insanlara yardım etme çabalarını hiç kesmiyor. Bundan dolayı kendisine çok minettarız." dedi.

Yardımla ilgili bir açıklama yapan Angelina Jolie, "Savaş ve yıkıma uğrayan bir bölgeyi doğal afetlerin vurması trajiktir. Dualarım, evlerini ve yakınlarını kaybeden kişilerledir." dedi. Jolie, bölgedeki mayınlardan da endişe duyduğunu açıkladı.

Yüzlerce evin yıkıldığı, binlerce kişinin tahliye edildiği ve 20'den fazla insanın hayatını kaybettiği olayda Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği, Slovenya hükümeti ve Kimse Yok Mu gibi birçok ülke ve resmi kuruluştan yardım geliyor. Bosna-Hersek hükümetine 25 bin euro bağışta bulunan Samsung Electronics de felaketten etkilenenlerin yerleştirildiği merkezlere değişik ev ürünleri vaadinde bulundu.

Bosna çoğu bölgede çekilen sel suları arkada büyük çöp ve çamur yığını bıraktı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.