Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Anastasıadıs: “Uçağın Kaçırılması Bir Terör Eylemi Değil”

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, İskenderiye-Kahire seferini yaparken kaçırılıp Larnaka Havaalanı’na indirilen Mısır Havayolları uçağıyla ilgili olayın bir terör eylemi olmadığını belirtti.Rum haber kaynaklarına...

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2016 13:09
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2016 13:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, İskenderiye-Kahire seferini yaparken kaçırılıp Larnaka Havaalanı’na indirilen Mısır Havayolları uçağıyla ilgili olayın bir terör eylemi olmadığını belirtti.
Rum haber kaynaklarına göre, Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz ile yaptığı görüşmenin ardından ortak basın açıklamasında konuşan Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, uçak kaçırma olayının terörle bir ilgisinin olmadığını ifade etti. Anastasiadis “Uçak kaçırmanın bir kadın için olduğu teyit edildi mi?” sorusuna karşılık “Her zaman bir kadın vardır” yanıtını verdi. Martin Schulz ise uçak kaçırma olayıyla ilgili yaptığı açıklamada, müdahil tarafların durumu etkili ve profesyonel bir şekilde ele alması dileğinde bulundu.
UÇAK TAMAMEN BOŞALTILMADI
Öte yandan Rum Dışişleri Bakanlığı Genel Müdürü Aleksandros Zinon, Rum makamlarının olayla ilgili gerekli tüm önlemleri aldığını belirtti. Uçağı kaçıran korsanın üzerinde patlayıcı olup olmadığının bilinmediğini belirten Zinon, 50-57 kişinin uçaktan çıkışına izin verildiğini söyledi. Zinon, uçakta hala 15-20 kişinin bulunduğuna dair bilgilere atıfta bulundu, ancak bunu teyit edemeyeceğini ifade etti.
Profesör olduğu öğrenilen İbrahim Samaha’nın uçaktan aşağıya bir mektup atarak polislerden bunu Kıbrıslı Rum olan eski eşine vermesini istedi. Samaha”nın, 51 yaşında olan ve yaşları 20 ile 31 arasında değişen 5 çocuk annesi Maria adlı eski eşinin havaalanına götürüldüğü de belirtildi. Rum yetkiler Samaha’yı ikna etmeye çalışıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.