Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Anastasiadis, ABD büyükeçlisi ile bir daha görüşmeyecek

Rum lider Nikos Anastasiadis’in, Moskova ziyaretini Rus muhalif liderin öldürülmesiyle ilişkilendirdiği gerekçesiyle ABD’nin Güney Kıbrıs’taki Büyükelçisi John Koenig ile görüşmeme kararı aldığı bildirildi.Başta Rum Yönetimi Başkanı...

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2015 16:10
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2015 16:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Rum lider Nikos Anastasiadis’in, Moskova ziyaretini Rus muhalif liderin öldürülmesiyle ilişkilendirdiği gerekçesiyle ABD’nin Güney Kıbrıs’taki Büyükelçisi John Koenig ile görüşmeme kararı aldığı bildirildi.

Başta Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis olmak üzere Rum siyaset dünyasının tamamı, Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos, Koenig hakkında ağır eleştiriler içeren açıklamalar yaptı.

Rum Fileleftheros gazetesi, "Amerikan Büyükelçisinin Tweetleri Kendisini İstenmeyen Kişi Haline Getirdi" başlığıyla manşete çektiği haberinde Anastasiadis’in, Ada’daki 3 yıllık görev süresi Eylül ayında bitecek olmasına karşın Koenig’in “giderayak veda atışları” yaptığını yazdı.

Gazete; Rumları asıl ayağa kaldıran asıl meselenin Koenig’in attığı tweet'in, Anastasiadis’in Moskova ziyareti ile Nemtsov’un öldürülmesini bağdaştırmaya çalıştığı şeklinde algılanması olduğuna işaret etti.

Gazete, Anastasiadis’in bundan sonra Koenig ile görüşmek niyetinde olmadığına, dünkü açıklamasının da Amerikalı diplomat ile (ABD hükümetiyle değil) ilişkilerinin tamirine olanak bırakmadığına işaret etti.

Habere göre, Koenig’in Güney’de tepki tufanı yaratan davranışı, Washington’da bulunan Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis’in ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Victoria Nuland’la dünkü görüşmesinde de gündeme geldi.

II. HRİSOSTOMOS: KOENIG’İN UTANÇTAN YÜZÜ KIZARMALI

Gazete Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos’un hem ABD’nin hem de İngiltere’nin Güney Kıbrıs’taki büyükelçilerine karşı çok sert üslup kullandığını, “Başpiskopos Anglo-Amerikanlara Öfkeli” başlığıyla aktardı.

Habere göre II. Hrisostomos hem ABD Büyükelçisi Koenig’in hem de (Rusya ile yapılan güvenlik anlaşmasını eleştiren) İngiliz Yüksek Komiseri Todd’un tavırlarını “kabul edilemez” diye niteleyerek “her ikisini de şiddetle kınıyorum” dedi. Güney Kıbrıs’ın “bağımsız bir devlet olarak herhangi bir anlaşma yapabileceğini” söyleyen II. Hrisostomos “Amerikan büyükelçisi kendi hükümetinin tavrına da bakmalı, utançtan yüzü kızarmalı ve susmalı.” ifadesini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.