Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Amerikan Polisini Öldüren 3 Şüpheli İçin İnsan Avı Başlatıldı

ABD’de bir polisin bataklık alanda cansız bedeninin bulunmasının ardından 3 şüphelinin yakalanabilmesi amacıyla insan avı başlatıldı.ABD’nin Illinois eyaletine bağlı Fox Lake kasabasında görevli polis memuru Teğmen Charles Joseph Gliniewicz...

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2015 11:54
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2015 11:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ABD’de bir polisin bataklık alanda cansız bedeninin bulunmasının ardından 3 şüphelinin yakalanabilmesi amacıyla insan avı başlatıldı.
ABD’nin Illinois eyaletine bağlı Fox Lake kasabasında görevli polis memuru Teğmen Charles Joseph Gliniewicz (52) dün sabah saatlerinde 3 şüpheliyi takip ettiğini rapor etmiş daha sonra polis memurunun cansız bedeni bataklık alanda bulunmuştu. Olayın ardından, Gliniewicz’in ölümü ile bağlantılı olabileceği gerekçesiyle polis memurunun rapor ettiği şüphelilerin yakalanabilmesi amacıyla insan avı başlatıldı. Polis memurunun silahı ve biber gazının kaybolduğunu aktaran federal, devlet ve yerel yetkililer 2 beyaz ve 1 de siyahi olduğu kaydedilen şüphelileri arama çalışmalarına helikopterler, eğitimli köpekler ve kara ekibi ile devam ediyor. Dün gece saatlerine kadar süren çalışmalara Illinois Eyalet Polisi ve çeşitli birimlerin yanı sıra SWAT ekibi de hava operasyonlarıyla yer alırken, Federal Alkol, Tütün, Ateşli Silahlar ve Patlayıcı Madde Bürosu ve Federal Soruşturma Bürosu (FBI) da destek verdi.
Dün akşam saatlerinde Lake kasabası Şerif Ofisi adına açıklama yapan yetkililer, ilk aramalarda yaklaşık 5 metrekarelik alana odaklanıldığı ve 14 saat sürdüğünü belirtti. Olay yerinde özel görev kuvvetinin çalışmalarına başladığını kaydeden yetkililer, Fox Lake çevresinde devriye çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Çalışmalarda 48 polis köpeği birliği ve 6 hava biriminin de yer aldığını aktaran yetkililer, çalışmalar kapsamında çevrede bulunan okullarda da bugün ders yapılmayacağı ifade etti. Şüphelilerin birinin silahlı olabileceğini belirten polis, Fox Lake kasabasında ve çevresinde yaşayanlara gerekmedikçe dışarı çıkmamaları uyarısı yaptı.
Fox Lake Belediye Başkanı Donny Schmit düzenlediği basın toplantısında Fox Lake biriminin sadece aile bireylerinden birini kaybetmediğini sözlerine ekleyerek, “Çok sevgili bir arkadaşımızı kaybettik. Burada yaşayanlar Gliniewicz’i Amerikan askeri olarak bilirdi ve Fox Lake kasabasına derinden bağlı biri olarak hatırlayacak” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.