Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Amerikan maslahatgüzarı: Otoriter rejimler, insanları birbirinden ayırmak ister

ABD'nin Budapeşte Maslahatgüzarı Andre Goodfriend, Diyalog Enstitüsü ve Kültürel İlişkiler ve Politikalar Enstitüsü'nün organize ettiği 'Diplomasi ve Ötesi' adlı program serisinde konuştu. Andre Goodfriend sivil toplum ve demokrasi vurgusu...

Haber Giriş Tarihi: 19.12.2014 10:34
Haber Güncellenme Tarihi: 19.12.2014 10:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ABD'nin Budapeşte Maslahatgüzarı Andre Goodfriend, Diyalog Enstitüsü ve Kültürel İlişkiler ve Politikalar Enstitüsü'nün organize ettiği 'Diplomasi ve Ötesi' adlı program serisinde konuştu. Andre Goodfriend sivil toplum ve demokrasi vurgusu yaptı.

Goodfriend, sivil toplumun demokrasinin bir bileşeni hatta kaçınılmaz bir parçası olduğunu belirtti. Goodfriend, kültürlerarası diyalog ve hoşgörünün önemini vurguladı, demokrasinin daha rahat işleyebilmesi için toplumlarda güçlü bir birliğe ihtiyaç olduğunu da sözlerine ekledi.
Goodfriend sözlerini şöyle sürdürdü: "Demokratik rejimlerde toplumu bir araya getiren sivil toplum kuruluşlarıdır. Otoriter rejimlerde ise yönetim erkini ellerinde bulunduranlar, insanları birbirinden ayırmak için çaba sarf eder.’’

Amerikan maslahatgüzarının yaptığı açıklamalar, Macar medyasında da geniş yer buldu.

"Kurulduğu günden bugüne Macar–Türk dostluğunun gelişmesini hedefleyen Diyalog Enstitüsü her yıl düzenlediği Türk kültür günleri ve Ramazan programlarıyla Macar toplumunda saygın bir yer edinmiştir." diyen Enstitü Başkanı Ömer Almak ise Macarlardan aldıkları pozitif ilgiyle yollarına daha büyük bir heyecanla devam edeceklerini belirtti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.