Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Amerikalılar, Obama’nın IŞİD stratejisine olumlu bakıyor

ABD'de geçtiğimiz hafta yapılan bir ankete göre, Başkan Barack Obama’nın, “Irak ve Afganistan gibi olmayacak” dediği IŞİD’i 'zayıflatma ve nihayetinde yok etme' stratejisine Amerikalıların çoğunluğu olumlu bakıyor.Pew Araştırma...

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2014 05:34
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2014 05:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ABD'de geçtiğimiz hafta yapılan bir ankete göre, Başkan Barack Obama’nın, “Irak ve Afganistan gibi olmayacak” dediği IŞİD’i 'zayıflatma ve nihayetinde yok etme' stratejisine Amerikalıların çoğunluğu olumlu bakıyor.

Pew Araştırma Şirketi'nin 11-14 Eylül tarihleri arasında 1003 kişi ile yaptığı anket sonuçlarına göre Amerikalıların yüzde 53’ü Başkan Obama’nın IŞİD stratejisine olumlu bakıyor. Ankete katılanların yüzde 29'u bu stratejiye olumsuz baktığını söylerken, yüzde 19’luk bir kesim ise herhangi bir fikir belirtmedi.

Ankete göre Obama’ya destek veren Cumhuriyetçilerin oranı Demokratlara göre daha yüksek. Cumhuriyetçilerin yüzde 64’ü Obama’ya destek verirken Demokratlarda bu rakam yüzde 60 oranında. Obama’ya en düşük destek ise yüzde 47 ile bağımsızlardan geldi.

Obama’nın IŞİD stratejisine olumlu yaklaşanların çoğunluğunu erkekler oluşturuyor. Ankete katılan kadınların yüzde 44’ü IŞİD stratejisine olumlu bakarken erkeklerde bu oranın yüzde 62 olduğu görülüyor.

Ankette ayrıca katılımcılara ABD ordusunun Suriye ve Irak’a müdahalesi konusundaki kaygıları da soruldu. Bu konuda ikiye bölünen katılımcıların yüzde 41’i ABD’nin bölgedeki duruma aşırı müdahil olmasından kaygı duyduğunu söylerken yüzde 41’lik bir bölümü ise tam aksine operasyonun IŞİD militanlarını durdurmak için yeterli olmayacağını düşündüklerini dile getirdi. Bir ay önceki anketlerde hava saldırısının IŞİD’i durdurmak için yeterli olmayacağından endişe edenlerin oranı yüzde 32 olarak gerçekleşmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.