Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Amerikalı Senatör Coats: Türkiye’nin Suriye sınırını NATO korumalı

Amerikalı Senatör Dan Coats, IŞİD’e katıldığı tahmin edilen 20 bin savaşçının çoğunluğunun Türkiye üzerinden geçiş yaptığını, NATO’nun sınır güvenliğinin korunması gerektiğini söyledi. Senatör Coats, Politico Dergisi için...

Haber Giriş Tarihi: 06.03.2015 06:50
Haber Güncellenme Tarihi: 06.03.2015 06:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Amerikalı Senatör Dan Coats, IŞİD’e katıldığı tahmin edilen 20 bin savaşçının çoğunluğunun Türkiye üzerinden geçiş yaptığını, NATO’nun sınır güvenliğinin korunması gerektiğini söyledi.

Senatör Coats, Politico Dergisi için yazdığı makalede, IŞİD ile mücadelenin NATO üyesi ülkelere etkili ve geniş çaplı destekler gerektirdiğini kaydetti. Bu yönde NATO’yu Türkiye’ye sınır güvenliğinin sağlanmasında destek vermeye çağıran Coats, sınırı geçen insanların NATO tarafından izlenmesi ve kontrol edilmesi gerektiğini kaydetti. Bu görevin NATO için ‘alışılmadık’ olabileceğini kaydeden Coats, bununla birlikte NATO’nun Afganistan dahil son yıllardaki misyonlarından büyük farklılık teşkil etmeyeceğini ifade etti. Coats, söz konusu misyonun ‘NATO’nun önemli bir üye ülkeye karşı sorumlulukları’ şeklinde değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Sınırı koruyacak bir NATO misyonunun Türkiye’nin talebi ile olacağını ifade eden Coats, “Türk yetkililer savaşçıların kendi sınırları üzerinden Suriye’ye geçişi sebebiyle ayıplanmaktan bunalmış durumdalar. Haklı olarak Avrupa’da böyle bir görevin gerektireceği ne kaynak, ne de istihbarat işbirliği yapacak güvenlik birimlerinin olmadığını savunuyorlar” ifadelerini kullandı. Coats, yakın zamanda 3 İngiltereli kızın Türkiye üzerinden IŞİD’e katıldığı yönündeki iddialara da dikkat çekti. Bu arada, CNN’in konuya ilişkin haberinde, Senatör Coats’un ABD Savunma Bakanı Ash Carter’e mektup yazacağı ve bu teklifinin değerlendirilmesini isteyeceği belirtildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.