Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Amerika’da Türksoy Nevruz Gösterisi

Uluslararası Kültür Köprüsü Türksoy, Nevruz’u Washington’a taşıdıWashington DC’ nin sembollerinden olan Cherry Blossom Festivali ile eş zamanlı gerçekleşen TÜRKSOY Nevruz Konseri, 1 Nisan 2016 tarihinde ABD’ nin tarihi Warner Tiyatrosu’nda...

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2016 09:45
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2016 09:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Uluslararası Kültür Köprüsü Türksoy, Nevruz’u Washington’a taşıdı
Washington DC’ nin sembollerinden olan Cherry Blossom Festivali ile eş zamanlı gerçekleşen TÜRKSOY Nevruz Konseri, 1 Nisan 2016 tarihinde ABD’ nin tarihi Warner Tiyatrosu’nda Washington DC’ de gerçekleşti. Daha önce dünyaca ünlü pek çok sanatçının sahne aldığı Warner Tiyatro’da bu kez 15 farklı ülkeden gelen yaklaşık 200 dansçı Nevruzun yeniden doğuş, kardeşlik ve barış temasını Amerika’nın kalbine taşıdı. Türk Kültürü’ nün vazgeçilmez mirası Nevruz’ un temsil ettiği Bahar ile yeniden canlanmaya başlayan doğanın, insanlara sunduğu bolluğu, bereketi, diriliği, sevgiyi, kardeşliği, paylaşmayı, barışı anlatan gösteriler 2100 kişilik Warner Tiyatrosunu dolduran izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.
TÜRKSOY bu yıl Amerika’da Newyork ve Washington’ da yaptığı tüm Nevruz etkinliklerini üye ülkeleri olan Azerbaycan, Kırgızistan, Kazakistan ve Türkmenistan’ın bağımsızlığının 25. Yılını ithaf ederek, Nevruz’un özgürlük ve barış temasının önemine dikkat çekti. 3000 yıldır kutlanan ve Türk dünyasının ortak geleneği olan Nevruz, Uluslar arası Türk Kültürü Teşkilatı TÜRKSOY’ un çalışmaları sayesinde önce Newyork’ ta Birleşmiş Milletler Binasında ardından Washington DC’ de Warner Tiyatro’da Amerikalılara tanıtıldı.
Türk dünyasının UNESCO’ su olan Türksoy 2010 yılında UNESCO Genel Merkezi’nde 2011 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda yaptığı gösteriler ve tarihi kutlamalar ile bugüne dek üye ülkelerinin dışında Almanya, Avusturya ve İngiltere’de baharın gelişi Nevruz’u coşkuyla kutladı. Bu yıl yapılan Amerika gösterilerinin ardından, yıl boyu yapacağı pek çok farklı etkinliklerle, farklı ülkelerden gelen yüzlerce sanatçıyı bir araya getirerek Türk Kültürünü tanıtmaya devam edecek olan Türksoy, tiyatrodan sinemaya, müzikten plastik sanatlara çeşitli festivaller düzenleyerek kültürsel paylaşımlar yapmaya devam ediyor. Tüm bu festivaller sayesinde ortak Türk kültürünün paydaşları birbirlerini tanıyor ve bu zenginliği dünyaya tanıtıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.