Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Almatı’da sel tehlikesi korkuttu

Kazakistan’ın eski başkenti Almatı'da barajlardaki su seviyesinin yükselmesi sonucu olası bir sel tehlikesine karşı vatandaşlar uyarıldı. Sabahın erken saatlerinde şehrin kenar kısımlarına ulaşmaya başlayan sel suları halkta korku ve...

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2015 06:19
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2015 06:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Almatı’da sel tehlikesi korkuttu
Kazakistan’ın eski başkenti Almatı'da barajlardaki su seviyesinin yükselmesi sonucu olası bir sel tehlikesine karşı vatandaşlar uyarıldı.

Sabahın erken saatlerinde şehrin kenar kısımlarına ulaşmaya başlayan sel suları halkta korku ve paniğe sebep oldu. Olası bir sel felaketine karşı etkilenecek olan şehrin kuzey ve batı bölgelerinde vatandaşlar tahliye edilirken, yollarda panik sonucu kilometrelerce araç kuyrukları oluştu.

Yetkililer baraş kapaklarının patladığı yönünde haberleri yalanlarken, vatandaşları sakin olmaya davet etti. Gerekli her türlü tedbirin alındığını ifade eden yetkililer sel bölgesinin havadan ve karadan sürekli denetim altında tutuyor.

200 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

Sel bölgesinde bulunan Almatı’nın Kargalı Mahallesi'ne sabahın erken saatlerinde ulaşmaya başlayan sel suları sonucu mahallede bulunan yaklaşık 200 kişi tahliye edildi. Vatandaşların tahliye işlemleri devam ederken yetkililer olası bir sel tehdidine karşı iş makineleri, sivil kurtarma ekipleri ve belediye tarafından tedbirler aldığı kaydedildi.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.