Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Almanya'ya gelen ilk Türk 'Anton Ahmet'in izi bulundu

Almanya'ya gelen ilk Türklerin 1960 yılından sonra işçi göçü ile geldiği düşünüledursun, arşivleri inceleyen uzmanlar 1683 yılındaki Viyana kuşatması sonrasına işaret ediyor. Son olarak Alman Focus dergisi şef redaktör yardımcısı...

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2014 17:49
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2014 17:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Almanya'ya gelen ilk Türklerin 1960 yılından sonra işçi göçü ile geldiği düşünüledursun, arşivleri inceleyen uzmanlar 1683 yılındaki Viyana kuşatması sonrasına işaret ediyor.

Son olarak Alman Focus dergisi şef redaktör yardımcısı Markus Krischer, Almanya'ya ilk gelen Türk'ün 1683 yılında Viyana'da esir alınıp Bavyera'ya getirilen Anton Ahmet olduğunu yazdı. Bunun için toplam 6 yıl araştırma yapan Kirscher, bulgularını 'Babadağlı Adam' (Der Mann aus Babadag) kitabında paylaştı.

Kitabı hakkında Münchener Merkur gazetesine röportaj veren Kirscher, Ahmet'in Viyana kuşatması sonrası Osmanlı askeri olarak esir alınıp, Münih'e getirildiğini ve daha sonra burda Hıristiyan olup Prens Max II. Emanuel'in tahtırevan taşıyıcısı olduğunu anlattı. Kirscher, Ahmet'in şu an Romanya sınırları içinde bulunan Babadağ kasabasında doğup büyüdüğünü, Almanya'ya getirildikten sonra buraya yerleşip evlendiğini anlattı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.