Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Almanya'da vatandaşların ölümüne neden olan hasta bakıcıya ömür boyu hapis

Aşağı Saksonya eyaletinde ağır hastalara aşırı dozda ilaç vererek ölümüne sebep olmak suçuyla yargılanan 38 yaşındaki Niels H. adlı hasta bakıcı, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Delmenhorst kentinde, hakkında acilde yatan...

Haber Giriş Tarihi: 27.02.2015 19:35
Haber Güncellenme Tarihi: 27.02.2015 19:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Aşağı Saksonya eyaletinde ağır hastalara aşırı dozda ilaç vererek ölümüne sebep olmak suçuyla yargılanan 38 yaşındaki Niels H. adlı hasta bakıcı, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Delmenhorst kentinde, hakkında acilde yatan hastalara aşırı dozda kalp ve kan dolaşımını tetikleyen bir ilacı izinsiz olarak aşıladığı için dava açılan Niels H. cinayet, cinayete teşebbüs, yaralama ve ağır yaralama suçlarından ömür boyu hapis cezası aldı. Mahkeme Niels H.'yi sadece iki cinayet, cinayete teşebbüs ve yaralama suçlarından sorumlu tutarken, hasta bakıcının en az 200’e yakın ölüm olayına karışmış olabileceğinden şüpheleniliyor.

ÖLÜM OLAYLARINI ARAŞTIRMAK İÇİN ÖZEL KOMİSYON KURULDU

Aşağı Saksonya eyaletinin Oldenburg kentinde 1999-2002 yılları arasında bir hastanede çalışan hasta bakıcının, görev yaptığı süre içinde vefat eden kişilerin ölüm nedeninin araştırılması için özel komisyon kuruldu. Özel komisyon aynı zamanda hasta bakıcının dışında meydana gelen ölümlerde ihmali olanları da araştıracak.

Araştırmalar kapsamında, ilk etapta 8 mezar açılarak cesetler üzerinde inceleme yapılacak. Niels H., 2003-2005 yılları arasında Delmenhorst’ta çalıştığı hastanede, ölümlerin aniden 200’e çıkması ve ağır hastalar için özel bölümde tutulan ilaçların giderek daha fazla kullanılması üzerine şüphelenilerek gözaltına alınmıştı. Olay, bu gözaltından sonra ölümlerin yeniden gerilemesiyle ortaya çıkmıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.