Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Almanya’da Trump şoku

ABD’de yapılan başkanlık yarışında 45’inci ABD başkanı olarak Donald Trump’ın seçilmesi Almanya’da şok etkisi yaptı.ABD’deki başkanlık seçimleri diğer ülkelerde olduğu gibi Almanya’da da yakından takip edildi. Donald Trump’ın...

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2016 13:44
Haber Güncellenme Tarihi: 09.11.2016 13:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ABD’de yapılan başkanlık yarışında 45’inci ABD başkanı olarak Donald Trump’ın seçilmesi Almanya’da şok etkisi yaptı.
ABD’deki başkanlık seçimleri diğer ülkelerde olduğu gibi Almanya’da da yakından takip edildi. Donald Trump’ın ABD’nin 45’inci Başkanı seçilmesi Almanya’da şok etkisi yaptı. Alman ARD televizyonunda ABD seçimlerini değerlendiren Federal Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, Donald Trump’ın ABD’nin yeni başkanı olmasını "ağır bir şok” olarak nitelendirdi. Von der Leyen, "Sadece yönetimde değişikliğin olmadığı, çok sayıda soru işaretinin oluştuğu bir döneme” girildiğini söyledi.
Alman Meclisi Dışişleri Komisyonu Başkanı Norbert Röttgen de seçim sonuçlarını "hayal kırıklığının daha ötesinde, bir şok” olarak değerlendirdi. Alman Meclisi Hristiyan Birlik partileri (CDU/CSU) Grup Başkanı Volker Kauder yaptığı açıklamada, “ABD’nin yeni başkanı Donald Trump ile iyi işbirliğini sürdürmemiz gerekiyor” dedi. Yeşiller Eş Başkanı Cem Özdemir Trump’ın ABD seçimlerini kazanmasıyla liberal değerlerin kesintiye uğradığını ifade etti. Sosyal Demokrat Parti (SPD) Dış Politika Sözcüsü Niels Annen, Donald Trump’ın beklenmedik seçim zaferi karşısında hayrete düştüğünü belirterek, “Seçimlerin başka türlü sonuçlanmasını dilemiş olsam bile bu sonuçlara saygı duymalıyız” açıklamasında bulundu. Liberal Parti (FDP) Başkanı Christian Lindner Donalr, Trump’un seçilmesi ile batıyı ayakta tutan bütün değerlerin tehdit altına geçtiğini söyledi. Lindner, “Piyasa ekonomisi, hukukun üstünlüğü, demokrasi ve buna benzer değerlerimiz risk altındadır" açıklamasında bulundu.
Almanya Başbakanı Angela Merkel, Hillary Clinton’un seçilmesi halinde dünya siyasetinde kadınların etkisinin artacağını açıklayarak Clinton’a destek vermişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.