Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Almanya'da sünnet sayısında artış

Almanya'da erkek çocuklarına uygulanan sünnette geçen sene artış yaşandı. Frankfurter Allgemeine gazetesinin haberine göre geçen sene çocuk cerrahisi muayenehanelerinde en fazla müdahale erkek çocuklarının sünneti konusunda oldu.Sağlık...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2013 10:42
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2013 10:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Almanya'da erkek çocuklarına uygulanan sünnette geçen sene artış yaşandı. Frankfurter Allgemeine gazetesinin haberine göre geçen sene çocuk cerrahisi muayenehanelerinde en fazla müdahale erkek çocuklarının sünneti konusunda oldu.

Sağlık sigortası AOK'nın bilimsel hizmet bölümünden gazeteye verilen bilgiye göre 2000 yılında 5 bin 472 sünnet vakası kayıtlara geçerken 2011 yılında bu sayı 7 bin 103'e yükseldi. Bu ortalama yüzde 30 oranında bir artış anlamına geliyor. Almanya'da çocuk cerrahisi muayenehanesi olan doktorların yılda ortalama 21 bin sünnet yaptığı ve sünnet başına 300 Euro civarında para aldığı da kaydediliyor.

Geçen sene Köln'de bir mahkeme erkek çocuklarının sünnet edilmesini adam yaralama olarak değerlendirip cezaya tabi bir uygulama olduğuna karar vermişti. Ddaha sonra siyaset harekete geçmiş ve federal hükümet dini gerekçelerle erkek çocuklarının sünnet edilmesinin önünü açmıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.