Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Almanya’da Selefilere karşı gerilim artıyor

IŞİD’in Kobani’yi kuşatmasından sonra Kürt grupların tepkisini çeken Almanya’daki Selefiler şimdi de futbol holiganlarının hedefinde. Köln polisi alarmda. 300 kadar holigan yarın Köln merkez tren istasyonu meydanında Selefilere karşı...

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2014 17:52
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2014 17:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
IŞİD’in Kobani’yi kuşatmasından sonra Kürt grupların tepkisini çeken Almanya’daki Selefiler şimdi de futbol holiganlarının hedefinde. Köln polisi alarmda. 300 kadar holigan yarın Köln merkez tren istasyonu meydanında Selefilere karşı gösteri yapacak.

Güvenlik birimlerinin, Selefilere karşı cephe oluşturmaya çalışan futbol holiganlarını aylardır takip ettiği bildiriliyor. Kölner Rundschau gazetesine açıklama yapan güvenlik birimlerinin bir müdürü, “Bu gidişat bizi endişelendiriyor. Özellikle de çok sayıda aşırı sağcının holinganlarla birlikte eylemlere katılması.” dedi. Holigan gruplar söz konusu eylemler için “Holiganlar Selefilere Karşı” gibi parolalarla internet üzerinden propaganda yaptığını bildiren yetkili, bu grupları taraftarlarını Selefilere karşı şiddete çağırdığını aktardı.

Bu arada aynı bölgede Alman Sendikalar Birliği’nin (DGB) ve bazı sol sivil toplum kuruluşlarının destek verdiği bir karşıt gösteri de yapılacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.