Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Almanya'da rehine krizi çözüldü

Almanya'nın Freiburg kentinde dün gece başlayan rehine krizi polisin çabasıyla olaysız bir şekilde bitti. Polis, bir büfede 12 kişiyi rehin alan zanlıyla sabaha kadar müzakere ederek bu eyleminden sabaha karşı vazgeçirdi. Sabah saatlerinde...

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2013 16:24
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2013 16:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Almanya'nın Freiburg kentinde dün gece başlayan rehine krizi polisin çabasıyla olaysız bir şekilde bitti. Polis, bir büfede 12 kişiyi rehin alan zanlıyla sabaha kadar müzakere ederek bu eyleminden sabaha karşı vazgeçirdi. Sabah saatlerinde ikna olan 36 yaşındaki, eylemci ellerini kaldırarak polise teslim oldu.

Dün gece başlayan rehine eyleminde özel komando birliklerinin büfenin etrafını sarmasından sonra bölge kapatılarak koruma altına alınmıştı.

Silahlı olduğunu söyleyen zanlı, 9 saat boyunca polise direndi. Büfede, aralarında çocukların da olduğu 12 kişiyi rehin aldı. Polisin verdiği bilgilere göre, Rehin alınan kişilerden bazılarının ise eylemcinin tanıdıkları olduğu ve onu vazgeçirmek için büfeye girdikleri belirtildi. Polis eylemciyle konuşmaya başladı ve sabah saatlerinde kendisini teslim olmaya ikna etti.

Söz konusu zanlının aynı gün uyuşturucu nedeniyle mahkemede duruşması olduğu, ancak duruşmaya katılmadığı ve rehine eylemine kalkıştığı ortaya çıktı. Polis eylemcinin, kendisini suçsuz gördüğünden dolayı böyle bir eyleme kalkışmış olacağını tahmin ediyor.

Gün içerisinde, Freiburg Emniyet Müdürü Alfred Oschwald kısa bir basın toplantısı düzenleyerek rehine krizini değerlendirdi. Oschwald, "Öncelikle rehinelerden ve vatandaşlardan kimse yaralanmadı. Aynı zamanda emniyet güçlerinden sadece bir personel hafif yaralandı. Bizim için zor bir gece oldu. Bu eylemin sonunda sıkıntısız bir şekilde bitmesi bizi memnun etti. Olayın nedeni sorgulamanın ardından ortaya çıkacak.’’ dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.