Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Almanya'da örnek modeller, gençlere başarılı olmanın yollarını öğretecek

Almanya'da göçmen ailelere mensup gençler için Ruhr Havzası’nın metropolleri arasında yer alan Hagen kentinde ‘Örnek Modeller Akademisi’ başlıyor. Sekiz gün sürecek programı Yetenek Teşvik Merkezi Eğitim ve Kabiliyet adlı kuruluş Mercator...

Haber Giriş Tarihi: 31.07.2015 19:13
Haber Güncellenme Tarihi: 31.07.2015 19:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Almanya'da göçmen ailelere mensup gençler için Ruhr Havzası’nın metropolleri arasında yer alan Hagen kentinde ‘Örnek Modeller Akademisi’ başlıyor. Sekiz gün sürecek programı Yetenek Teşvik Merkezi Eğitim ve Kabiliyet adlı kuruluş Mercator vakfı ile birlikte gerçekleştiriyor. Amaç toplumda belli yerlere gelmiş örnek kişilerden eğitime giden yolları öğrenmek, yeni konu alanlarını tanımak. Programa genç mültecilerin de katılması öngörülüyor.

Akademinin ikinci gününe katılacak gençler, Nijerya doğumlu yazar AdetounKueppers-Adebisi ve Suriyeli siyaset bilimci Aladin El-Mafaalani’yi tanıma fırsatı bulacak. Kueppers-Adebisi ve El-Mafaalani programda başarı öykülerini anlatacak ve gençlerin sorularını cevaplayacak. Akademi ile ilgili açıklamada bulunan El-Mafaalani, mültecilere yönelik önyargılara değindi. 'Mültecilerin ne yardıma muhtaç varlıklar ne de tembel insanlar olduklarını' dile getiren bilim adamı, “Doğrusu bunun tam aksidir. Bu insanlar dayanıklı, riske girmeye hazır ve motivasyon sahibi. Asıl motivasyonu kıran ise beklemek.” dedi.

Siyaset bilimciye göre belirleyici olan perspektif sahibi olmak. ‘Örnek Modeller Akademisi’, Ruhr Havzası’nda yaşayan ve dokuz ve onuncu sınıfa devam eden göçmen ailelere mensup gençlere hitap ediyor.

Yetenek Akademisi ise 29 Ağustos ila 5 Eylül günleri arasında da Bayreuth’ta gerçekleşecek. Bu akademiye; Bavyera, Baden-Württemberg, Rheinland-Pfalz, Hessen ve Saarlandlı öğrenciler katılacak.

Aynı imkan 15 ila 28 Ağustos arasında Berlin, Brandenburg, Hamburg, Bremen, Mecklenburg-Vorpommern, Schleswig-Holstein, Aşağı Saksonya, Saksonya, Saksonya-Anhalt veThüringen eyaletlerindeki gençler için sunulacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.