Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Almanya'da ‘onlineokul’a ilgi artıyor

Almanya'da 'onlineokul'a ilgi gün geçtikçe artıyor. Ülkedeki eyaletler, engelli öğrencileri normal okul hayatına entegre etmeyi tartışırken, mezuniyetini internet üzerinden almak için okuldan ayrılanlar da yok değil. İnternet üzerinden...

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2015 11:35
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2015 11:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Almanya'da 'onlineokul'a ilgi gün geçtikçe artıyor. Ülkedeki eyaletler, engelli öğrencileri normal okul hayatına entegre etmeyi tartışırken, mezuniyetini internet üzerinden almak için okuldan ayrılanlar da yok değil. İnternet üzerinden bireysel eğitim alanlar bugüne kadar otistikler, kronik yorgunluk ve psikolojik rahatsızlık çeken, üstün kabiliyetli olan veya sporcu, oyuncu ve müzisyen öğrenciler arasından çıkıyordu. Şimdi bunlara okulda baskı gören öğrenciler de eklendi.

'Onlieokul'u tercih eden öğrenciler güne Skype konferansı ile başlıyor. Öğretmenleri her gün onlar için internete giriyor ve ders başlıyor. Öğretmen ile öğrenci çalışacakları dersi görüştükten sonra sıra ev ödevlerine geliyor. Ödevler e-posta yoluyla gönderiliyor ve öğrenci ödevini PDF formatında öğretmenine takdim ediyor. Öğretmen normal okullarda olduğu gibi öğrencinin anlamadığı konuya veya aldığı nota göre kendisi belli konulara ağırlık veriyor.

Almanya'da söz konusu imkanı sunanlardan biri de ‘Web-Individualschule’ adlı online okul. Okulda her öğrencinin bir belletmeni var. 2012 yılında kurulan okulun 138 öğrencisi bulunuyor ve 12 öğretmenle öğrenciler geleceğe hazırlıyor. Okulda tatil zamanı yok. Derslerin süresi de belirlenmiş değil. Çocuğu okul zorunluluğundan muaf tutulan veya hastalık raporu alan ve masrafları karşılayan her aile okuldan faydalanabiliyor.

Örgün eğitimden faydalanmak açısından mahrumiyet bölgesinde yaşayan çocuklar için de bu tarz eğitim çare olarak görülüyor. Aşağı Saksonya’ya bağlı Yedi Friz adasında yaşayan çocuklar, anakaradaki bir Gymnasium’da verilen dersleri video konferans aracılığıyla takip etmişti. Ülkede, modelin yaygınlaştırılması gündemde.

Söz konusu imkandan faydalanmak isteyenler arasında Katolik Kilisesi de var. Kilise, Thüringen’de din dersini internet üzerinden vermek suretiyle eyaletin güney ve doğusundaki öğrenci sayısını arttırmayı hedefliyor.

'Lehrer Online' adlı internet portalndan Gabi Netz ise bu imkânın mağdur öğrenciler için istisna olmaktan çıkarılmasını ve bütün okullarda standart olarak sunulan bir hizmet haline sokulmasını istiyor. Netz’e göre öğrenciler, birinci sınıftan itibaren online ders görebilir.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.