Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Almanya'da mülteciler için çadır kurulacak

Mülteciler konusu Almanya’nın gündemi olmaya devam ediyor. Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaleti ve Münih’te mülteci akınından dolayı çadırkent kurulması tekrar gündeme geldi. Ayrıca mültecilere sağlık sigortası kartı verilecek. Münih çevresindeki...

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2015 15:19
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2015 15:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mülteciler konusu Almanya’nın gündemi olmaya devam ediyor. Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaleti ve Münih’te mülteci akınından dolayı çadırkent kurulması tekrar gündeme geldi. Ayrıca mültecilere sağlık sigortası kartı verilecek. Münih çevresindeki beldelerde bu konuda sorumluluk üstlenecekler.

Almanya'nın KRV eyaletine beklenenden fazla mülteci gelince çadırkent kurulması konusu tekrar gündeme geldi. Daha önce mültecilerin çadırlarda barındırılması konusu gündeme gelmiş ve sert eleştirilerden sonra uygulamaya girmeden kaldırılmıştı.

Eyaletteki mülteci sayısının 10 bini bulması üzerine yurt sorunu da had safhaya çıktı. Buna karşılık Köln Valiliği acil tedbir olarak çadırkent kurulması kararı aldı. Kurulacak çadırkentin mültecilerin ilk gelişlerinde yerleştirilecek geçici ikamet olduğu ifade edildi.

Arnsberg Valiliği de eyaletteki tüm valiliklerin mülteciler acilen yeni konutlar oluşturmalarını istedi.

Dortmund’da ise mültecilerin ilk olarak gönderildikleri geçici 350 kişilik yurda 900 kişinin yerleştirilmesi üzerine yurdun güvenlik gerekçesi ile kapatılmasına karar verildi.

Sayıları giderek artan mültecilere tek başına hizmet vermekte zorlanan Münih şehrinin yardımına yakın çevredeki kasabalar koştu. Taufkirchen ve Neubiberg kasabalarının mülteciler için seyyar çadır açma kararı aldı.

Münih Belediyesi, eylül ayına kadar 2 bin mülteci için daha kamp yerine ihtiyaç olacağı ve daha fazla spor salonuna el koyulamayacağını açıkladı. Çadır kurulacak yerlerde ise halkın endişeli olduğu ifade ediliyor

MÜLTECİLERE HASTALIK SİGORTASI

KRV de yıllardır Hamburg ve Bremen’de uygulanan mültecilere sağlık sigortası kartı verilmesi uygulamasına geçecek. Uygulamayla mülteci başına 10 Euro’luk ek işlem parası ile ilgilenme işini hastalık sigortası üstleniyor.

Eyalet Başbakanı Hannelore Kraft buna sıcak baktığını söylerken Yeşiller Partisi mülteciler sözcüsü Monika Düker, "Sağlık sigortası kartı ile mülteciler doktora istedikleri zaman gidebilirler. Bu aynı zamanda onların uyumuna da katkı sağlar." şeklinde konuştu.

Hâlihazırdaki uygulamada mülteciler hastalık durumunda belediyeye müracaatta bulunuyordu. Doktorun verdiği her ilacın alınması için belediyenin de onaylaması gerekiyordu.

Sağlık sigortası uygulamasının eyaletlere de maddi olarak avantaj sağlayacağı ifade ediliyor. Hamburg’daki uygulamayı anlatan yetkililer sadece doktor faturaları ile ilgili 14 memurun çalıştırıldığını ve şu anda bunlara ihtiyaç duyulmadığını anlattılar. Bununda Hamburg’a 1,6 milyon Euro tasarruf sağladığı ifade edildi.

Diğer taraftan Münster Şehir Meclisi bu uygulamaya geçişi oylama sonunda kabul etmiş durumda. Hastalık sigortalarının ise bu uygulamaya pek gönüllü olmadığı ifade ediliyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.