Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Almanya'da ırkçı saldırılar daha ağır cezalandırılacak

Almanya'da son yıllarda giderek artan ırkçı saldırılar konusunda gerekli adımlar atıldı. Ülkede bundan sonra ırkçı saldırıların faillerine daha ağır cezalar verilecek. 1 Ağustos’tan itibaren yürürlüğe giren yasayla birlikte hakimler,...

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2015 11:03
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2015 11:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Almanya'da son yıllarda giderek artan ırkçı saldırılar konusunda gerekli adımlar atıldı. Ülkede bundan sonra ırkçı saldırıların faillerine daha ağır cezalar verilecek. 1 Ağustos’tan itibaren yürürlüğe giren yasayla birlikte hakimler, işlenen suçlara verecekleri cezalarda ırkçı, yabancı düşmanlığı ve insanlığı hiçe sayan motifleri daha ciddi şekilde göz önünde bulunduracak. Söz konusu yasa, sekizi Türk olmak üzere toplam 10 kişinin ölümüyle sonuçlanan Neonazi cinayetleri serisinden gerekli derslerin alındığı şeklinde yorumlanırken, Federal Savcılığa da daha fazla yetki veriyor.

Federal Adalet Bakanı Haiko Maas, ırkçı ve yabancı düşmanlığı arka planlı saldırıların soruşturulmasına savcılığın daha erken dahil edilmesinin hedeflendiğini söyledi. Bakan Maas, zaten her şeyini kaybetmiş mültecilere Almanya’da saldıranların yasaların sertliğini hissetmesi gerektiğini sözlerine ekledi. Konuyla ilgili olarak Cihan'a konuşan avukat Ömer Şahinci, zon zamanlarda özellikle mültecilere yönelik saldırıların arttığına parmak bastı ve bu tür saldırılara daha ağır cezaların verilmesinin önemli olduğunu kaydetti.

Ancak saldırıları bir dava uğruna yapanları sert yasaların da durduramayacağını savunan avukat, özellikle gençlik yıllarında vatandaşların bu konularda aydınlatılmasının, sosyal hale getirilmesinin ve iş imkanları sunulmasının saldırıları engellemek için daha etkili olacağı kanaatinde. Yasanın çıkmasında geç kalındığını savunan Münih Yabancılar Meclisi Başkanı Nükhet Kıvran ise, yasanın yüzde yüz uygulanmasıyla hedefe ulaşılabileceğini ifade etti ve avukat Şahinci gibi halkın da bu konuda bilinçlendirilmesinin önemine vurgu yaptı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.